• Mental Alaska Kesäjazz

Mental Alaska Kesäjazz

MENTAL ALASKA KESÄJAZZ

JOOKLO QUARTET (ITA/FIN)
PAANIN KUORO
HETERO SKELETON

Keskiviikkona 16.7.
Klo 18-21
Galleria Huuto Jätkäsaari
Tyynenmerenkatu 6
Liput: 7e

Albert Aylerin syntymäpäivän juhlistamisesta (tarkka päivämäärä olisi 13.7.) on vähitellen muodostunut heinäkuinen perinne Mental Alaskalle. Aikaisempina vuosina juhlavieraina ovat olleet Peter Brötzmann ja Alan Wilkinson. Tällä kertaa meillä on ilo ja kunnia saada lavalle italialais-suomalainen JOOKLO QUARTET !!!! Konsertin muut kokoonpanot ovat aina ehdottoman energinen PAANIN KUORO sekä vaivihkaa 10-vuotiaaksi kompuroinut HETERO SKELETON.

Tapahtumaympäristönä toimivat nyt toista kertaa Galleria Huudon Jätkäsaaren upeat tilat. Isot kiitokset innokkaasta yhteistyöstä Huudolle!

Italialaisella Jooklo Duolla on ollut aina äärimmäisen voimakas vietti viedä räjähdysherkkää musiikkiaan mukanaan ympäri maailmaa. Virginia Gentan poikkeuksellisen tulinen saksofoni ja David Vanzan villi rummutus ovat herättäneet kunnioitusta, hämmästystä ja innostusta kaikkialla, missä tämä free jazz-duo on soittanut. Soittopaikkojen lisäksi lista yhteistyökumppaneista on hengästyttävä: Don Moye, Sonic Youth, Chris Corsano, Sonny Simmons, John Paul Jones jne. Eikä loppua ole näkyvissä.

Pienen tamperelaisen Huurupiilo-pubin rakenteet olivat kovilla kun duo vieraili ensimmäisen kerran Suomessa marraskuussa 2007. Duo ei tapansa mukaan säästellyt mitään vaan päästi kaiken irti. Tästä vierailusta lähtien Virginialla ja Davidilla on ollut erityinen ja antoisa suhde Suomeen ja etenkin kontrabasisti Tero Kemppaiseen. Teron kikkailematon ja nöyrä soitto sopii kovalle duolle täydellisesti tuoden mukaan lämpöä, syvyyttä ja pitkään etsittyä jatkumoa sekä yhteyttä jazzin perinteisiin.

Jooklo Quartet syntyi Turussa syksyllä 2009 kun edellä mainitun trion jatkoksi liittyi kitaristi Topias Tiheäsalo. Tiheäsalon väsymätön kitaratyöskentely puskeekin vahvasti eteenpäin koko yhtyettä. Bändin soundi, intensiteetti sekä spontaani roolitus miellytti soittajia siinä määrin, että yhteissoiton jatkuvuus oli jonkin tason itsestäänselvyys. Quartet on tehnyt useita kiertueita ja loputtomista kollaboraatiokokeiluista poiketen kyseessä onkin nimenomaan yhtye, jolla on halu palata aina uudestaan yhteen kehittämään sointiaan.

Virginia Genta ja David Vanzan ovat soittaneet arviolta 500 konserttia ja heidän musiikkiaan ovat julkaisseet useat levy-yhtiöt Euroopassa ja Amerikassa. Lisäksi he ovat julkaisseet omalla Troglosound-merkillään musiikkia mm. Sun Ralta, Arthur Doylelta ja Don Dietrichiltä. 2000-luvun alusta aktiivisesti soittaneet Kemppainen ja Tiheäsalo soittavat jazzia yhdessä Pyramidit-duona ja Sir Trion jäseninä, sekä tahoillaan mm. kokoonpanoissa Rauhan Orkesteri, Taco Bells ja Pymathon.

Tervetuloa viihtymään!

Facebook: MENTAL ALASKA KESÄJAZZ