Mika Elo

Ajattelua kesken kaiken… – keskustelutilaisuus
su 16.2.2014 klo 14–16, Galleria Huuto, Jätkäsaari – olohuone

Sunnuntaina 16.2.2014 klo 14–16 Mika Elo järjestää galleriatilassa keskustelutilaisuuden ”Ajattelua kesken kaiken…” Elon vieraina ja keskustelukumppaneina paikalla ovat filosofi Miika Luoto sekä esitystaiteilija Lauri Kontula Toisissa tiloissa –ryhmästä. Keskustelu käydään suomeksi.

Mika Elo
Mitä ajattelu kutsuu?
Galleria Huuto Jätkäsaari – Videokulmio
14.2.-2.3.2013

Videon ”Mitä ajattelu kutsuu?” (2014) lähtökohtana on saksalaisen filosofin, Martin Heideggerin, tunnettu radioesitelmä ”Was heißt Denken?” (1952), jossa filosofi pohtii ihmisen suhdetta ajatteluun. Videoteos mukailee, kommentoi, purkaa ja haastaa Heideggerin esitelmää. Ääniraidalla kuullaan Elon siitä suomentamia otteita. Videon kuvakieli puolestaan ujuttaa pohdintoihin mukaan aineksia esitelmän marginaaleista ja katvealueilta, kuten kysymyksen ihmisen ja eläimen suhteesta ja ajattelun ruumiillisuudesta. Video on omalla tavallaan kutsu ajatteluun – ja keskusteluun. Teoksen kesto on 7 minuuttia.

––––––––––––––––––––––

Mika Elo (s. 1966) on taiteilija-tutkija, joka työskentelee visuaalisen kulttuurin tutkijana Aalto-yliopistossa. Sekä hänen taiteellinen että tutkimuksellinen työskentelynsä fokusoituu valokuvaukseen ja taiteelliseen tutkimukseen liittyviin filosofisiin kysymyksiin. Hän osallistuu näitä koskeviin keskusteluihin kuraattorin, taiteilijan ja tutkijan rooleissa, viimeksi kuraattoriryhmän jäsenenä Suomen biennaalinäyttelyssä Falling Trees Venetsian Biennalessa 2013.