• Mikko Kallio: Joutomaan hiekkalinna, 2019
  • Mikko Kallio: Säveltäjä, 2019
  • Mikko Kallio: Snowman Miracle, 2020, detail

Mikko Kallio

Hylätyn maan tarinoita

Huuto III 24.7.-16.8.2020

Mikko Kallio
Hylätyn maan tarinoita
24.7–16.8.2020

Mikko Kallion (s. 1971) teoksissa erilaiset löytömateriaalit, maali ja piirrokset luovat näyttämöitä mahdollisille tarinoille. Viitteellisesti kuvatut hahmot voivat olla ihmisiä, olioita, kasveja tai mielikuvitusolentoja tai niiden yhdistelmiä. Hahmot esiintyvät tarinoiden ihmemaailman kaltaisissa maisemissa tasavertaisina puunkappaleiden, haravan osan ja maalikerrosten kanssa. Kallion teosten maailmassa Sukupolvien talo on kasvanut yhteen useasta osasta, Lumiukkoihme (Snowman Miracle) tapahtuu Joutomaan hiekkalinnan lähellä ja Taivaan avaaja keinuu taustalla.

”Joutomaa merkitsee minulle vapaata aluetta, jossa rikkaruohojen leikit saavat tapahtua. Karhea jälki ja spontaani ele yhdistyvät järjestelmälliseen rakentamiseen. Taiteen tekeminen on omanlaistaan joutomaata. Ihailen materiaalien fyysistä tuntua, niiden muotoja ja yhdistelmien moninaista runsautta ja sitä miten aine ja materiaali jatkuvasti muuttuvat prosessin aikana”

Galleria Huudon näyttelyssä on teoksia, joissa Kallio on yhdistänyt akryyli- ja öljyvärejä sekä esineitä ja erilaisia materiaaleja. Mukana on myös sarja paperille tehtyjä töitä, joita hän nimittää piirroskollaaseiksi. Leikin tuntu on vahvasti läsnä. Piirretyt paperin palat ovat sisäkkäin ja limittäin, samaan aikaan useassa tasossa. Muovi uppoaa kankaaseen, puunkappale kehystää oudon muotokuvan yläreunaa. Kallion teoksissa hyödyttömät ilmestyvät meille uudessa valossa.

Mikko Kallion teoksia on nähty muun muassa ARTag Galleryssa Helsingissä, Galleria Himmelblaussa Tampereella, Susanne Pettersson Galleryssa Tukholmassa, HilbertRaumissa Berliinissä ja Tampereen taidemuseossa. Kallion teoksia on muun muassa Nykytaiteen museo Kiasman, Helsingin taidemuseon, Suomen valtion ja Tampereen taidemuseon kokoelmissa. Vuosina 2019–2020 hän on työskennellyt residensseissä Düsseldorfissa, Mäntässä ja Pariisissa. Mikko Kallio asuu ja työskentelee Tampereella.

Näyttelyä ovat tukeneet Taiteen edistämiskeskus ja VISEK.

Avajaisia ei järjestetä koronaepidemian vuoksi.

Lisätietoja:
Mikko Kallio, kallio.studio(a)gmail.com
+358 50 346 5032
www.mikkokallio.com
Instagram: mikkokallioartist