• Mikko Kuorinki
  • Mikko Kuorinki
  • Mikko Kuorinki
  • Mikko Kuorinki
  • Mikko Kuorinki
  • Mikko Kuorinki

MIKKO KUORINKI

Viiskulma 10.12.-21.12.2008

I don’t feel that it is necessary to know exactly what I am.

The main interest in life and work is to become someone else that you were not in the beginning. *

Asetan esille Galleria Huudon näyttelyyn vuoden 2008 aikana valmistuneita valokuvia, esineitä ja videon. Näyttelyn ytimenä on jännite joka syntyy sanomisen tarpeesta ja kyvyttömyydestä ilmaista itseään.

Kurottaudumme itsemme ulkopuolelle ja ilmaisemme olemassaolon kokemustamme kielen avulla. Kuitenkin usein sanat jäävät ontoiksi ja turhauttavan riittämättömiksi työvälineiksi. Kuten Godard sanoo, ”sanat eivät sano mitä minä sanon”. Näyttelyn kuvat, sanat ja esineet viittaavat merkityksiä kohti ja rimpuilevat niitä vastaan. Teoksia työstäessäni olen ollut kielen ohella kiinnostunut muutoksen teemasta. Minua kiehtoo muutoksenhalun erilaiset ilmenemistavat ja ihmisen yritykset sopeutua muutoksiin. Mykkyys, (kielen) hylkääminen sekä kodittomuus ovat teemoja jotka toistuvat työskentelyssäni ja nämä elementit ovat läsnä myös galleria Huudon näyttelyssä.

Ollessani valvomassa näyttelyä työstän samalla isokokoista seinätekstiä. Muodostan gallerian seinälle 20 senttimetrin kokoisilla kirjaimilla lauseita joista osa on omiani ja osa lainauksia isosta määrästä lähdemateriaalia. Seinäteksti tulee vaihtumaan vähintään kerran päivässä, mutta todennäköisemmin useammin. Haluan asettaa katsottavaksi yksittäisiä ajatusta irrallaan kontekstistaan, mustilla kirjaimilla vasten gallerian valkoista seinää.

Galleria Huudon näyttely on Mikko Kuoringin (s.1977) kolmas yksityisnäyttely.

Hän on Rovaniemellä syntynyt ja sittemmin Helsinkiin asettunut kuvataiteilija. Kuorinki on opiskellut Turun taideakatemiassa sekä Taideteollisessa korkeakoulussa, josta valmistui taiteen maisteriksi vuonna 2008.

Lehdistökuvia: www.kuorinki.com/huuto.html

Lisätietoja: p. 050-3529643 / mikko(at)kuorinki.com / www.kuorinki.com

* Truth, Power, Self: An Interview with Michel Foucault. From: Martin, L.H. et al (1988) Technologies of the Self: A Seminar with Michel Foucault.