• Milla Kuisma: Lähellä, 2020, öljy ja akryyli kankaalle, 90 x 90 cm
  • Milla Kuisma: Hiljainen yöelämä, 2021, öljy ja akryyli kankaalle, 100 x 100 cm
  • Milla Kuisma: Kiipeilijat 1, 2020, öljy ja akryyli kankaalle, 40  x 40 cm
  • Milla Kuisma: Muuttuva asetelma, 2021, öljy ja akryyli kankaalle, 160 x 140 cm
  • Milla Kuisma: Rönsyilevä ajatus, 2020, öljy ja akryyli kankaalle, 160 x 140 cm

Milla Kuisma

Muuttuva asetelma

Huuto I 23.7.-15.8.2021

Milla Kuisma
Muuttuva asetelma
23.7.-15.8.2021

Olen asetellut näyttelyn teoksiin muistoja, paikkakokemuksia, kuviteltuja näkymiä ja havaintoja elämästä. Olen sommitellut maalausjälkien vyyhtiä ilman ennalta laadittua suunnitelmaa, leikitellyt syvyyden ja pinnan sekä kurittomien ja kurinalaisten eleiden rinnastuksilla.

Maalauksissani elottomat ja elävät objektit ovat vuorovaikutuksessa. Monenlaiset olemisen tavat ja ajan kerrokset kietoutuvat toisiinsa. Tämä kytkeytyy teosteni kollaasia muistuttavaan maalaustapaan, jossa kokonaisuus rakentuu useasta yhteen liitetystä osasta.

Maalausten repaleiset suikaleet voi nähdä myös jälkinä hajottamisesta tai luonnollisesta hajoamisesta. Teokset sisältävät merkkejä ajan kulumisesta ja muutoksesta. Järjestellessäni maalausten elementtejä olen pohtinut muokkaamista ja muokkautumista sekä tasapainoilua hallinnan ja hallitsemattomuuden välillä. Elämä ei asetu halumme mukaan, vaan versoo, rönsyilee, kuihtuu ja antaa tilaa uudelle.

Milla Kuisma (s. 1980) on kuvataiteilija, joka asuu ja työskentelee Helsingissä. Hän on valmistunut kuvataiteilijaksi Etelä-Karjalan ammattikorkeakoulusta 2005 ja taiteen maisteriksi Aalto-yliopistosta 2019. Kuisman teoksia on ollut esillä useissa yksityisnäyttelyissä ja ryhmänäyttelyissä eri puolilla Suomea. Hänen maalauksiaan on mm. Valtion taideteostoimikunnan kokoelmissa ja Ruotsin valtion taideneuvoston kokoelmissa.

Kiitos Taiteen edistämiskeskukselle työskentelyn tukemisesta.

Yhteystiedot:
millaku(a)hotmail.com
www.millakuisma.com