• OLYMPUS DIGITAL CAMERA
  • Iidu Tikkanen: Supervillainess
  • Iidu Tikkanen: Techno Dance
  • Iidu Tikkanen: Hangover
  • Iidu Tikkanen: Level Up
  • Iidu Tikkanen: Valonnopeus

Iidu Tikkanen

Where do you get your inspiration?

Jätkä 1 11.7.-26.7.2015

Iidu Tikkanen
WHERE DO YOU GET YOUR INSPIRATION?
Galleria Huuto – Jätkä 1
11.7. – 26.7.2015

”Taiteilijan kriteerinä tulisi enemmän olla oman toimeentulon ohessa enemmä miellyttävien tuntemusten- sekä katsojan oman innovatisuuden luominen. Sellaisella taiteella pärjää nykyisin- ei millään itsestäänselvyyksillä ja synkkyyden jakamisella!” (http://keskustelu.suomi24.fi/t/10942992)

”Opettelen näkemään. En tiedä mistä se johtuu, kaikki vain menee syvemmälle minuun eikä jää paikoilleen siihen, mihin se aina ennen pysähtyi. Minulla on sisin, josta en tiennyt. Kaikki menee nyt sinne. En tiedä mitä siellä tapahtuu… Joko sanoin sen? Opettelen näkemään. Niin, aloittelen. Huonosti se menee vielä. Mutta haluan käyttää hyväkseni minulle annetun ajan.” (Rainer Maria Rilke)

”Do or do not. There is no try.” (Yoda) 

Iidu Tikkasen maalausten inspiraationa ovat toimineet muun muassa kattokruunut ja maalarinteippi. Tikkanen on maalannut kattokruunuja aiemminkin, mutta uusissa teoksissaan hän leikittelee kuva-aiheella vapaasti. Maalaustaiteen historiassa kattokruunuihin törmää usein, mutta lähes aina vain statistin roolissa. Tikkanen nostaa ne esiin maalaustensa keskiöön.

Tikkanen yhdistää näyttelyn teoksissa teippien jättämiä graafisia jälkiä maaliaineen sattumanvaraiseen valuttamiseen ja pirskotteluun. Tuloksena on abstraktin ja esittävän välillä häilyviä kerroksellisia kuvia. Näyttelyn teosten lähtökohdat Tikkanen poimii ennen kaikkea lapsuudestaan ja nuoruudestaan. Varsinkin teosten värimaailmat pohjautuvat 80- ja 90-lukujen visuaaliseen kulttuuriin.

Iidu Tikkanen (s. 1983) on helsinkiläinen taiteilija, joka on valmistunut Kuvataideakatemiasta vuonna 2014. Tikkanen on pitänyt näyttelyitä muun muassa Tm-galleriassa ja Galleria Jangvassa Helsingissä, osallistunut Nuorten näyttelyyn 2013 ja ryhmänäyttelyihin Berliinissä sekä New Yorkissa. Hänen teoksiaan kuuluu muun muassa Valtion taidekokoelmaan ja Kuntsin modernin taiteen museon kokoelmiin.

Taiteilija tavattavissa gallerialla 11., 12. ja 19.7. klo 12-17. Tervetuloa!

iidu.tikkanen at gmail.com, +358405892021, iidutikkanen.blogspot.com