• Elissa Eriksson: Money Talks
  • Elissa Eriksson: Money Talks
  • Elissa Eriksson: Money Talks
  • Elissa Eriksson: Money Talks
  • Elissa Eriksson: Money Talks
  • Elissa Eriksson: Money Talks (kuva: Tekla Inari)
  • Elissa Eriksson: Money Talks (kuva: Tekla Inari)
  • Elissa Eriksson: Money Talks

Elissa Eriksson

Money Talks

Uudenmaankatu 4.1.-22.1.2017

Elissa Eriksson
MONEY TALKS
4.-22.1.2017
Galleria Huuto Uudenmaankatu

Näyttely on avoinna myös loppiaisena 6.1. klo 12-17, taiteilija on paikalla.

Raha – yhteinen peli, jossa kaikki ovat koko ajan mukana, vaikka pelisäännöistä tuskin koskaan keskustellaan.

Kiinnostuin rahan käsitteestä muutama vuosi sitten, kun uusia asiakkaita etsivä pankkiiriliike kutsui minut keskustelemaan raha-asioista. Puhuessamme eri sijoitusvaihtoehdoista otin puheeksi eettiset rahastot. Vastaus oli ylimalkainen ja kuului suurin piirtein seuraavasti: ”Onhan noita jonkinlaisia eettisiä rahastoja olemassa, mutta suoraan sanottuna, eihän rahalla varsinaisesti hyvää tehdä.”

Keskustelu herätti minut pohtimaan rahaa. Mitä raha on? Minkälainen rooli rahalla on meidän yhteiskunnassamme? Millaisia ovat sen taustalla vaikuttavat mekanismit? Projektin edetessä olen hämmästynyt siitä, kuinka sokea piste rahan käsite meille onkaan. Esimerkiksi päätöksenteossa – niin politiikassa kuin yksityiselämässä – raha on hyvin vahva argumentti, mutta silti pysähdymme äärimmäisen harvoin pohtimaan, mistä oikeastaan puhumme, kun puhumme rahasta.

Money Talks -näyttelyn teoksissa tarkastelen rahan käsitettä sekä aineellisesta että aineettomasta näkökulmasta, pohdin rahaan liittyviä tunteita sekä keskustelen rahasta talousalalla työskentelevien kanssa. Esillä on mm. kolikkoinstallaatio, rahapäiväkirja, tilisiirtokuitteja, videoituja keskusteluja sekä eri ihmisiltä kerättyjä vastauksia
kysymykseen ”Mitä raha on?”.

Näyttely on osa Elissa Erikssonin (s.1982) opinnäytetyötä Kuvataideakatemian Tila-aikataiteen koulutusohjelmassa. Eriksson muistetaan myös Haluan nähdä muutakin -pysäkkimainostempauksestaan Helsingin keskustassa (2011) sekä Creative Shopping – yksityisnäyttelystään Galleria Huuto Uudenmaankadulla (2014).

Näyttelyä on tukenut Taiteen edistämiskeskus.

Lisätietoja
Elissa Eriksson 040-5169943
info(a)elissaeriksson.fi
www.elissaeriksson.fi