• Natalia Kozieł-Kalliomäki: KAZIK

Natalia Kozieł-Kalliomäki

Kazik

Huuto III 1.4.-24.4.2022

Natalia Kozieł-Kalliomäki
Kazik
1.-24.4.2022

Kazik är en del av en levnadsbeskrivning där stygn och vikta tecken fastnat på ett välklippt material. Utställningen är en närmare titt på livets smala och trasiga kanter – ett sökande efter rytm, färger, strukturer och dofter. Ljudet av en symaskin och en tråd som dras genom ett tjockt tyg ringer i huvudet. Skräddarverktygen har till stor del präglats av hans hårda arbete. Plötsligt börjar ett tätt nystan av minnen rullas upp i sinnet. Det förflutna är ett lappverk av skickligt tryckta, stora ytor; en berättelse som är omöjlig att skräddarsy.

Natalia Kozieł-Kalliomäki (FI/PL) är en bildkonstnär som bor och arbetar i Finland. Hennes konst tar avstamp i måleri och grafik. Hon arbetar i varierande skala: stora målardukar, miniatyrgrafik, rymdprojektioner och performanceverk där realtidsfilm ingår. Hennes konst uppstår i gränslandet mellan konstgrafik, teater och film. I sina projekt använder hon gammal projektionsteknologi som optisk pensel och ljuskäglor som målarfärg.

Mina verk förenar ofta mångskiktad, abstrakt form med konkret framställning. Jag är fascinerad av hur ljusets kraft förvandlar min konstgrafiska fixering vid visuell upplevelse till en ren upplevelse av tryckt materia. Jag söker alltid efter ett glädjerikt samspel mellan färg, materialitet och precis iscensättning”.

Tack till Finska Konstföreningen som stödde projektet.

Kontaktuppgifter:

nataliakozielto(a)gmail.com

http://www.nataliakoziel.pl/EN/home.html