• Natalia Kozieł-Kalliomäki: KAZIK

Natalia Kozieł-Kalliomäki

Kazik

Huuto III 1.4.-24.4.2022

Natalia Kozieł-Kalliomäki
Kazik
1.-24.4.2022

Kazik on kakunviipale elämäkerrasta, jossa lanka ja neula pistävät jälkensä huolellisesti silitettyyn materiaaliin. Se on elämän ryppyisten reunojen ja repaleisten päätyjen tarkastelua – rytmin, värien, rakenteiden ja tuoksun etsimistä. Ompelukoneen surina ja paksun kankaan läpi kulkevan langan ääni kaikuvat yhä nurkissa, ahkera työ on uurtanut jälkensä työvälineisiin. Yhtäkkiä mielessä alkaa avautua tiukalle rullalle käärittyjä muistoja. Menneisyys on suurten pintojen muodostama tilkkutäkki – tarina, jota on mahdoton räätälöidä kenenkään mittojen mukaan.

Natalia Kozieł-Kalliomäki (s. 1987) on Puolassa syntynyt ja Suomeen asettunut kuvataiteilija, jonka työt versovat maalauksen ja taidegrafiikan kohtauspisteestä. Mittakaavaa usein vaihteleva taiteilija on yhtä kotonaan niin postimerkinkokoisten grafiikoiden kuin suurten kankaiden, tilaprojisointien ja Live Cinema -performanssienkin parissa. Painotaiteen, teatterin ja elokuvan rajapinnoilla liikkuvat projektit käyttävät vanhaa projisointitekniikkaa optisina siveltiminä ja valonsäteitä palettina.

Työni ovat samanaikaisesti monikerroksista abstraktioita ja konkreettista kuvausta. Minua kiehtoo valon voima, joka muuttaa taidegrafiikkaan liittyvän takertumisen visuaaliseen kokemukseen puhtaaksi kokemukseksi painotuotteesta. Etsin aina riemukasta yhteyttä värin, materiaalisuuden ja huolellisen esillepanon välillä.

Kiitos Suomen taideyhdistykselle projektin tukemisesta.

Yhteystiedot:

nataliakozielto(a)gmail.com

http://www.nataliakoziel.pl/EN/home.html