• Virva Kanerva: Ole ihmisiksi
  • Virva Kanerva: Dolorosa (yksityiskohta)
  • Virva Kanerva: Tuonentytti ja Hiidenhirvi
  • Virva Kanerva: MILK (yksityiskohta)
  • Virva Kanerva: Ole ihmisiksi (gallerianäkymä)

Virva Kanerva

Ole ihmisiksi

Jätkä 2 15.7.-30.7.2017

Virva Kanerva
Ole ihmisiksi
Galleria Huuto Jätkäsaari – Jätkä 2
15.7. – 30.7.2017

Viime elokuussa katselin tyyntä vettä ja tajusin, että elämän ja kuoleman raja on kuin pari talvea ulkona seisseen trampoliinin kalvo. Hyvällä tuurilla voit hyppiä pitkäänkin ja mitään ei tapahdu. Saatat vaikka tehdä parit voltit ja kaatuilla holtittomasti mutta pääset aina takaisin jaloillesi. Joskus kuitenkin jalan alle osuu se hapertunut kohta ja ennen kuin huomaatkaan, oletkin toisella puolella. Isä oli pomppinut varomattomasti jo pitkään ja trampoliinikin oli unohtunut ulos vuosikausiksi. Oli vain hyvää tuuria, että pohja petti vasta nyt.

Näyttelyn teokset jakautuvat kahtia. Osa on valmistunut ennen elokuuta ja osa sen jälkeen. Kaikki ne kuitenkin kertovat ihmisyyden outoudesta, totuuksista kliseiden takana, rakkaudesta, pelosta, surusta, vihasta ja häpeästä. Kuolemasta ja eloonjäämisestä. Miten olla oikea ihminen ja miltä se näyttää? Teosten rakennusaineina on kitschmäinen nostalgia maustettuna vaikutteilla populaarikulttuurista, uskonnosta, myyteistä ja saduista. Taustalla on kiinnostus siihen mitä pidämme söpönä ja lähestyttävänä ja miksi.

Virva Kanerva (s.1983) on Lahdessa asuva ja työskentelevä kuvataiteilija, joka keräilee päämäärättömästi vanhoja leluja, tavaroita ja kalusteita ja selittää itselleen tarvitsevansa ne taiteensa vuoksi. Hän tekee veistoksia, installaatioita ja ympäristötaidetta moninaisista materiaaleista. Viime aikoina hän on tehnyt veistoksia inhimillisistä eläimistä ja ottanut vaikutteita Neitsyt Marian kuvatyypeistä.

Lisätietoja:
Virva Kanerva
040 771 1694
kanervavirva(at)gmail.com