• OLLE ESSVIK

OLLE ESSVIK

OLLE ESSVIK

Viiskulma 14.7.-1.8.2010

Olle Essvik är en konstnär som är verksam i Göteborg. Han har ställt ut i ett flertal länder, däribland kan nämnas Reykjaviks konstmuseum, The Louise T Blouin Institute i London, Embassy Gallery i Skottland samt Pixxelpoint i Slovenien. Han är även representerad och finns med i konstsamlingar i USA och Skottland. Olle har även deltagit med konstprojekt på bland annat Göteborgs biennalen, kulturfestivalen i Reykjavik, Istanbul biennalen samt Supermarket på kulturhuset i Stockholm. För mer info se: www.jimpalt.org

I denna utställning har Olle valt att arbeta med ett projekt som en svensk upptäcktsresande i Finland.
Utställningen är humoristisk och består av texter, objekt, filmer och bilder som han har samlat under sina finska upptäcktsresor. Projektet har pågått från och till i flera år. Residens i Åbo och Helsingfors har möjliggjort närmre studier av Finland. Det är nu dags att delge det finska folket hans upptäckter och äventyr under dessa resor.

Olle intresserar sig för den romantiska idén om upptäcktsresor som under tidigare sekel ofta varit mytomspunnet och förknippat med äventyr. Hur kan en sådan resa se ut 2010? Kan en plats vara unik och outforskad i en värld där kommunikation på olika plan likriktar samhällen och för oss allt närmre? Vad finns kvar att upptäcka?