• Oooooooh-kutsari

Galleria Huudon 20-vuotisjuhlanäyttely

Oooooooh!

Oooooooh!
Galleria Huudon 20-vuotisjuhlanäyttely
10.–31.12.2022

Galleria Huuto aloitti näyttelytoimintansa Helsingin Viiskulmassa vuonna 2002.
Lukuisten taide- ja vaiherikkaiden vuosien jälkeen galleria Huuto sijaitsee tällä hetkellä Kampissa Kalevankatu 43 sisäpihalla.
Yhteisöllisyyttä, taiteellista kokeilunhalua ja monimuotoisuutta toteuttaessa 25 nuoren taiteilijan aloittamasta projektista on vähitellen kasvanut Suomen suurin taiteilijavetoinen galleria.
Nykyisellään taiteilijajäseniä on 140. Vuosittain Galleria Huudossa järjestetään yli 50 näyttelyä, millä laskien Galleria Huuto on näyttelyvolyymiltään Helsingin kuvataidekentän suurin toimija.

20-vuotista matkaansa juhlistaakseen Galleria Huuto kokoaa runsaan ja herkullisen kattauksen jäsentaiteilijoidensa taiteellisesta työstä. Galleria Huudon vaaliman näyttelypolitiikan mukaan myös juhlanäyttely Oooooooh! on yllättävä ja poikkeuksellisen monipuolinen. Edustettuina on taiteen tekeminen pienestä suureen.
Näyttelyn ajaksi Huuto tuplaa näyttelypinta-alansa, kun teokset levittäytyvät gallerian vakituisten tilojen lisäksi talon kolmanteen kerrokseen, mistä on näyttelyä varten vuokrattu jo olemassa olevan gallerian verran lisätiloja.

Perjantaina 9.12. klo 17.00 – 20.00 vietettävien avajaisten ohjelmassa on mm. huutolaisten avajaiskuoro johtajanaan Tellervo Kalleinen, Pasi Aution ja Saku Koistisen Lintudisco-performanssi* sekä runoesitys Maimu Brushwoodilta**.

* Mediataitelija Pasi Aution ja tanssitaiteilija Saku Koistisen Lintudiscossa tanssitaan ”titityybeatin” tahtiin. Autio on työstänyt lintujen lauluäänistä rytmillisiä, minimalistisia ja psykedeelisiä ”diskomusiikkikappaleita”. Tanssitaiteilija Saku Koistinen on kehittänyt kappaleisiin tanssiliikkeitä lintujen elekielen pohjalta ja ohjaa Lintudiscossa tanssivia.

** Dragrunoilija Maimu Brushwood o.s. Huolirinta on kuvataiteilija Timo Tähkäsen alter ego, joka rakastaa taidetta ja yrittää korjata maailmaa runoillaan.
Sunnuntaina 18.12. klo 13.00-14.30 Maimu Brushwood o.s Huolirinta johdattelee juhlanäyttelyn saloihin näyttelykierroksellaan.

Tapahtumaa tukevat: Helsingin kaupunki, Oskar Öflundin säätiö ja Taike
Avajaisia sponsoroivat: Olvi, Smilco´s, The Gutsy Captain Company ja Olutposti
Kiitos kaikille tukijoillemme!

Seuraa:
https://www.instagram.com/galleriahuuto/
https://www.facebook.com/GalleriaHuuto/