• Päivi Allonen, It May Cover You too, kutsukortti
  • Päivi Allonen: Salainen tapaaminen, 2020, akryyli ja nylon kankaalle, 50 x 40 cm
  • Päivi Allonen: It May Cover You too
  • Päivi Allonen: Sitten alkoi sade
  • Päivi Allonen: Ehdotuksia
  • Päivi Allonen: En nähnyt sitä kunnolla, 2020, akryyli ja nylon kankaalle, 20 x 40 cm
  • Päivi Allonen: It May Cover You too
  • Päivi Allonen: Vaihtoehtoinen järjestely, 2021, kollaasi kankaalle, 34 x 27cm
  • Päivi Allonen: Maiseman jatkopala, 2020, kollaasi kankaalle, 34 x 60 cm
  • Päivi Allonen: Jonain toisena päivänä, 2021, akryyli ja nylon kankaalle, 160 x 110 cm
  • Päivi Allonen: Jonain toisena päivänä

Päivi Allonen

It May Cover You too

Huuto II 5.3.-28.3.2021

Päivi Allonen
It May Cover You too
5.-28.3.2021

Teoksissani käsittelen läsnäolon ja poissaolon teemoja. Kiinnitän kangasta ja paperisuikaleita maalauksen päälle estämään katseita, turvaamaan olemassa olevaa ja mahdollistamaan salaisuuksia. Teoksen levittämisellä totutun kuva-alueen ulkopuolelle siirrän samalla huomiota peitellyistä kohdista toisaalle, houkuttelen katsojaa sivuraiteille, innostumaan ylimenevästä tuotteesta, jäänteestä.

————————————————————————————————————————

Päivi Allosen uusissa teoksissa kaksiulotteinen pinta on kasvanut kolmiulotteiseksi eikä muoto ole enää suorakaide. Siveltimen veto, ohueksi kiristynyt nylonviiva tai paksun paperin valkoinen repimispinta ovat maalauksellisia elementtejä, vaikka niissä hyödynnetäänkin teknisesti kollaasimenetelmää. Allonen pelaa taitavasti etäisyyksillä ja lähes täysin abstrakteissakin maalauksissa voi katseen tarkentaa henkisesti joko lähelle tai kauas. Kerroksellinen sommittelu antaa katsojalle jatkuvasti uuden näkökulman ja teoksen rytmi elää sen mukaan, miten katseensa tarkentaa.

Pintaelementtien myötä ilmaisu on visuaalisesti vapautuneempaa. Vaikka läpikuultava musta nylon muistuttaakin yllättävän paljon Allosen maalausjälkeä on se materiaalina kuitenkin vaikeammin hallittavaa. Levittämällä aikaansaadut valöörivaihtelut ovat kiinnostavia ja niiden hauraus tekee niistä jännittäviä. Katsoja ymmärtää, että hän pystyisi rikkomaan sommitelman koskettamalla teosta, venyttämällä sen pintaa.

Allonen ei ole täysin hylännyt maisemaa. Sen voi nähdä yhä abstraktien sommitelmien taustalla, eräänlaisena alkukuvana, josta kaikki ammentaa. Hänen maisemansa on aina vaihdellut makro- ja mikrotason välillä. Välillä tarkastelemme kasvien pintaa mikroskoopilla, välillä nousemme vuoren laelle ja katsomme laaksoon. Yhä useammin nämä kaksi tasoa on havaittavissa samassa teoksessa jopa samaan aikaan.

Veikko Halmetoja, kuraattori

————————————————————————————————————————

Päivi Allonen on Vantaalla asuva ja työskentelevä kuvataiteilija. Hänen edellinen yksityisnäyttelynsä oli ARTag galleriassa Helsingissä keväällä 2019.

Näyttelyä ja työskentelyä ovat tukeneet Taiteen edistämiskeskus ja Vantaan kaupungin kulttuuritoimi.

Lisätiedot:
Päivi Allonen
paivi.allonen(a)gmail.com
+358 40 8322384

www.paiviallonen.fi
www.instagram.com/paiviallonen

Näyttely facebookissa