• Patrick Jolley
  • donaghwall
  • samannabed
  • annalooks
  • kidguts
  • samcorridor
  • lamp
  • rainyday1
  • rainyday2

Patrick Jolley

PATRICK JOLLEY (IE)

Uudenmaankatu 25.7.-5.8.2007

Patrick Jolley (IE)
Galleria Huuto Uudenmaankatu
25.7.–5.8.2007

Ensimmäisessä yksityisnäyttelyssään Helsingissä irlantilainen kuvataiteilija Patrick Jolley esittelee kaksi uusinta videoteostaan ’Sog’ ja ’Low Atmospheric Pressure’, jotka ovat valmistuneet vuonna 2007.

Teokset perustuvat tuttujen ja tunnistettavien asioiden tuomiseen uuteen asiayhteyteen, joka on yhtä aikaa johdonmukainen ja epäluonnollinen. Tavoitteena on yhtäältä dokumentoida jotakin, mikä on olemassa, mutta ei välttämättä ole fysikaalista tai muuten näkyvää ja toisaalta tutkia tilanteita, joissa toden ja allegorian välinen raja alkaa hämärtyä.

’Sog’ tulkitsee sairaan talon syndrooman käsitettä uudella tavalla. Tällä kertaa rakennus ei saa ihmisiä sairastumaan, vaan pikemminkin asukkaat ja heidän päästönsä saavat huoneen voimaan pahoin.

’Low Atmospheric Pressure’ on osa teossarjaa, joka tutkii elottoman kätkettyjä antropomorfisia ominaisuuksia ja tallentaa vanhojen patjojen reaktioita vahvasti matalapaineiseen säätilaan.

Jolleyn työt kumpuavat usein teemasta, jota lukemattomat kauhuelokuvat ja kummitustarinat ovat käsitelleet: kuinka huoneistot, joissa asumme, alkavat kummitella mielessämme ja muuttuvat pikkuhiljaa omien pelkojemme, neuroosiemme, tabujemme ja tukahdutettujen impulssiemme muotokuviksi, samalla ilmentäen kyvyttömyyttämme nähdä pahuutta omassa mielessämme ja itseämme sellaisina kuin olemme.

Patrick Jolley on osallistunut yksityis- ja ryhmänäyttelyihin eri puolilla maailmaa 90-luvun alusta lähtien. Viimeksi hänen teoksiaan on nähty mm. näyttelyissä Into Me/Out of Me, PS1 / MOMA, New York, Kunstwerke, Berliini; MACRO, Rooma 2006/7; Of Mice and Men, Berlin Biennial 2006; Asphyxia, San Luiis Potosi, Mexico 2006; Lessico Europeo, Stazione Leopolda, Firenze 2007. Tulevia näyttelyitä ovat mm. Lyon Bienniale 09/07; Galeria Leme Sao Paolo 10/07. Jolleyn videoteoksia on esitetty mm. taidemuseoissa ja elokuvafestivaaleilla: Tate Modern, Lontoo; MOMA, New York; Irish Museum of Modern Art, Dublin; Moderna Museet, Tukholma; National Gallery of Art, Washington DC.; Havana Biennial; Kunsthalle, Wien; Kunsthaus, Zürich; Sundance International Film Festival; Edinburgh Film Festival; New York Underground Film Festival ja Los Angeles Film Festival.

Näyttely toteutetaan Galleria Huudon ja HIAP–residenssikeskuksen yhteistyön ja on osa HUUTO TUOTANTOA–näyttelysarjaa, joka Galleria Huudon ja sen jäsentaiteilijoiden kontaktien kautta tuottaa Helsinkiin kiinnostavia ja ajatuksia herättäviä näyttelyitä ja muita taiteellisia projekteja kansainvälisiltä nykytaiteilijoilta.

www.pjolley.com
www.galleriahuuto.net

Tallberginkatu 1 C 97 / 00180 Helsinki / Finland /// Tel:
+358-9-6856730 /// www.hiap.fi