• Pinja Valja: Tehdä elokuva vain tavatakseen Veran

Pinja Valja

Tehdä elokuva vain tavatakseen Veran

Huuto IV 10.1.-2.2.2020

Pinja Valja
Tehdä elokuva vain tavatakseen Veran
10.1.-2.2.2019

Tehdä elokuva vain tavatakseen Veran on todellisiin tapahtumiin perustuva lyhytelokuva kahden naisen kohtaamisesta. Elokuvan kertoja, mediataiteilija Pinja Valja näkee kuvia malli Vera Ruuskasta. Vera muistuttaa Pinjaa hänen lapsuutensa prinsessaleikeistä. Prinsessan tehtävä oli olla kaunis, pukeutua hienoihin vaatteisiin ja olla ihailtu.

Pinja ryhtyy tekemään dokumenttia Verasta saadakseen sen varjolla tutustua tähän yhtäkkiä konkreettisen henkilön hahmon saaneeseen omaan lapsuuden haaveeseensa. Millaista olisi olla Vera? Onkohan Veran elämä kuin prinsessan elämää?

Elokuva seuraa dokumenttiprojektin edistymistä polveillen lapsuusmuistoista muotikuvauksiin ja niiden kulisseihin. Veraan tutustuminen herättää Pinjassa kateuden tunteita. Herännyt kateus ajaa Pinjan pohtimaan omaa identiteettiään ja etsimään keinoja kääntää kateus voimavaraksi.

Naisten tarinan kautta teos käsittelee kauneuden representaatiota ja identiteetin performatiivisuutta.

Elokuvan kesto on n. 15 minuuttia, ja se alkaa alusta 20 minuutin välein alkaen tasatunnein. Elokuvan kieli on englanti, ja se on tekstitetty suomeksi.

Yhteystiedot:

Pinja Valja
pinja(at)pinjavalja.com 

+358456773609

www.pinjavalja.com