• QUATTRO ROYAL

Elisabet Lundkvist, Jacob Lind, Johannes Kanschat, Peter Köhler

QUATTRO ROYAL (SE)

Viiskulma 25.8.-5.9.2004

Galleria Huudossa esitellään neljän ruotsalaistaiteilijan uusia teoksia näyttelyssä Quattro Royal.

Elisabet Lundkvist kuvailee itseään termillä ”a girl drawer”. Hänen töillään on romanttinen karaktääri. Galleria Huudossa hän esittelee uusia piirroksiaan naisista päiväunelmissaan.

Johannes Kanschatin tuotanto sisältää teoksia aina kuvanveistosta miniatyyrimaalauksiin. Uudet intiimit ”maisemat” ovat hänen persoonallista tyyliään.

Johannes Kanschat ja Elisabet Lundkvist asuvat ja työskentelevät Göteborgissa. He ovat myös mukana yhtyeessä Hello-Goodbye, joka on saavuttanut menestystä Ruotsissa ja Norjassa.

Jacob Lindillä on tiukan minimalistinen tekniikka tussipiirroksissaan, joiden teemoissa näkyy voimakkaasti miesidentiteetin hakeminen ja erilaiset alter egot.

Peter Köhlerin figuratiivisiin maalauksiin yhdistyy abstrakteja elementtejä. Niissä todellinen ja keksitty, rationaalinen ja intuitiivinen kohtaavat.

Jacob Lind ja Peter Köhler asuvat ja työskentelevät Tukholmassa. He ovat mukana tukholmalaisen taidekirjakustantamon Biondi Booksin toiminnassa.

Vaikutelma näyttelystä voi olla monenkirjava, mutta teoksissa on myös yhteisiä tekijöitä. Esittävät elementit sekoittavat todellisuutta ja fiktiota monitahoiseen huumorin ja vakavien aiheiden kudelmaan.