• Roma Auskalnyte, Galleria Huuto
  • Roma Auskalnyte: Admiring the landscape
  • Roma Auskalnyte: Installation in progress
  • Roma Auskalnyte: Performance Preview
  • Roma Auskalnyte, Installation detail
  • Roma Auskalnyte, Installation view
  • Roma Auskalnyte, Video documentation view

Roma Auskalnyte

Abstract landscape

Huuto IV 21.8.-13.9.2020

Roma Auskalnyte
Abstract landscape
21.8. – 13.9.2020

Avajaisia ei järjestetä koronaepidemian vuoksi.

Se, mitä emme näe, kiehtoo meitä aina eniten.” Monitaiteilija Roma Auskalnyten videoper-formanssissa mekon alta heijastuu jotain peiliin. Jos maisemaa ei koskaan paljasteta, onko olemassa ainoastaan sen kuvaus?

”KUVAUS ABSTRAKTISTA MAISEMASTA:
KEHO TILASSA SILMIEN YMPÄRÖIMÄNÄ.
EI RAJOJA EIKÄ SUUNTAA, VAPAA MUOTO.”

Musta peili perustuu 1600-luvun maisemamaalarien käyttämään Clauden lasiin. Sen avulla pelkistettiin maiseman muotoja ja värejä. ”Mustan peilin heijastuksessa ei ikinä näe selkeää kuvaa, ainoastaan abstraktion – abstraktin muodon, lähes ajatuksen itsestään…” Roma

Roma Auskalnyte (s. 1988, Šilutė, Liettua) on Helsingissä työskentelevä monitaiteilija. Hän tutkii kehoa ja sen ”lihallisuutta” taidegrafiikan materiaalina, lopullisen vedoksen taakse piiloon aina jäävien eleiden, työajan ja toiston merkitystä. Nämä prosessit ovat vaikuttaneet taiteilijaan ja johtaneet hänen ajatustensa uusiin, monitulkintaisiin muutoksiin. Taiteilija analysoi kehoa ja sen pintaa, sitä miten sillä ja sen kanssa voi työskennellä. Hän kokeilee usein eri medioita taidegrafiikasta performanssiin ja jopa valokuvaukseen etsiessään oikeaa tapaa ilmaista ajatuksiaan.

Taiteen edistämiskeskus (Taike) tukee näyttelyä.

Roma Auskalnyte
Monitaiteilija
www.roma-auskalnyte.eu
r.auskalnyte(a)gmail.com