• Kalle Turakka Purhonen: “Pöhö Kolminaisuus” –triptyykin osa “Isä”, lehtileikekollaasi muotoon leikatulle vanerille, 2016
  • Kalle Turakka Purhonen: “Pöhö Kolminaisuus” –triptyykin osa “Poika”, lehtileikekollaasi muotoon leikatulle vanerille, 2016
  • Kalle Turakka Purhonen: “Pöhö Kolminaisuus” –triptyykin osa “Pöhö henki
  • Kalle Turakka Purhonen: Puu, lehtileikekollaasi muotoonlekatulle vanerille, 2017
  • Kalle Turakka Purhonen: Sydämen rakentaja, lehtileikekollaasi muotoonlekatulle vanerille, 2017
  • Kalle Turakka Purhonen: Uusi ajatus, lehtileikekollaasi muotoonlekatulle vanerille, 2017

Kalle Turakka Purhonen

SALI

Pikkujätkä 7.10.-22.10.2017

Kalle Turakka Purhonen
SALI
Galleria Huuto Jätkäsaari – Pikkujätkä
7.10.-22.10.2017

Valokuvissa ammattilais-kehonrakentajien vartalot tuntuvat olevan muodonmuutoksessa: ihmiskeho on muuttumassa lihasveistokseksi, hirviöksi, grillibroileriksi, metalliksi, pökäleeksi, hedelmäksi tai elimeksi. Tämä kiehtoo tai ällöttää, katsojasta riippuen.

Tällaisia kuvilla on helppo maalailla negatiivisia miehisiä stereotypioita. Bodareita on kuitenkin kaikenlaisia ja äärikehonrakennuskin tuntuu enemmän valtakulttuurin intohimojen karikatyyriltä, kuin joltain siitä erilliseltä outouden saarekkeelta. Tämän näyttelyn kollaaseissa on väistämättä mukana myös noita maskuliinis-satiirisia aineksia. Olen kuitenkin halunnut tavoitella jotain vivahteikkaampaa, joka kuvastaisi samaistuttavammin inhimillisiä pyrintöjä.

Nautin perinteisen leikkaa-liimaa lehtileikekollaasin tekemisestä. Kuvankäsittelyohjelmalla materiaalista katoaa vastus ja sitä voi manipuloida mielensä mukaan. Itselleni tämä ei tunnu vapauttavalta, vaan mieluummin käyn keskustelua hauraan ja rajallisen aineen kanssa ja katson minne se johtaa.

Kalle Turakka Purhonen
kalleturakkapurhonen(at)gmail.com
p. 0400-909757