• Sami Korkiakoski & Riikka Mäkinen
  • Paikkoja joissa hyvä olla, Sami Korkiakoski
  • Pieni ajatus ihmisestä, Sami Korkiakoski
  • Pieni ajatus ihmisestä, Sami Korkiakoski

Sami Korkiakoski

Sami Korkiakoski & Riikka Mäkinen

Uudenmaankatu 13.7.-24.7.2005

Sami Korkiakoski & Riikka Mäkinen
Galleria Huuto Uudenmaankatu
13.7.–24.7.2005

Sami Korkiakoski (s. 1978 Eskilstunassa) on Vantaalla asuva taidemaalari.

Korkiakosken maalauksissa väri ja materiaali ohjaavat olennaisesti tapahtumia, jotka syntyvät intuitiivisesti. Hänen viimeaikaiset teoksensa ovat käsitelleet ihmisyyttä lähinnä sukupuoliroolien näkökulmasta. Hänen väri- tunnelmointinsa ajautuvat usein melko abstrakteiksi ajatuksiksi naisten ja miesten elämästä ja olemassaolosta.

Huuto- galleriassa Korkiakoski lähestyy tilaa installaation ja performanssin kautta. “Työhuone”- teos on installaatio ja kun taiteilija tulee paikalle se muuttuu performanssiksi. ”Työhuone” koostuu pienistä sekatekniikkamaalauksista, tilasta, maalaustarvikkeista sekä taiteilijasta itsestä työssään. Korkiakoski työskentelee kahden viikon aikana satunnaisina päivinä galleriassa, jonka hän on lavastanut työympäristökseen. Samalla hän valmistautuu yksityisnäyttelyynsä, joka on Galleria Jangvassa kahden viikon kuluttua performanssin päättymisestä. Korkiakoski videokuvaa maalaamistaan ja esittelee prosessiaan Jangvan näyttelyssään.

Riikka Mäkinen (s.1976 Turussa)

Lapseni isän äiti antoi minulle joululahjaksi viiden vuoden päiväkirjan. Jokaisella sivulla on viisi yksikköä, joissa jokaisessa on viisi riviä. Ensin vihasin koko ajatusta kirjan täyttämisestä. Aloitettuani ensimmäiset viisi riviä, olen jatkanut joka päivä viiden rivin täyttämistä. Jokainen päivä on ajan yksikkö. Olen kirjoittanut ylös kummallisia tiivistelmiä, jotka ovat jonkin tietyn päivän iltana tuntuneet oleellisilta muistettavilta asioilta. Jonain päivänä olen keskittynyt ehkä vain herkullisen lounaan muistelemiseen, reseptin ylös kirjoittamiseen, unen muistelemiseen – joskus olen epätoivoisesti yrittänyt metsästää jokaisesta päivästä jotain opetusta – päivän läksyä. Nyt kuvani ovat kummallisia tiivistelmiä oleellisista muistettavista asioista.

Riikka Mäkinen p. 045 134 1976
Sami Korkiakoski p. 050 490 1531 www.uiah.fi/~skorkiak/