• Katariina Guthwert
  • Katariina Guthwert
  • Katariina Guthwert
  • Katariina Guthwert
  • Katariina Guthwert

Katariina Guthwert

SAMLADE VERK

Uudenmaankatu 8.7.-26.7.2015

Katariina Guthwert
SAMLADE VERK
Galleria Huuto Nylandsgatan
8.7. – 26.7.2015

Viktiga händelser / stunder ingraverade i mitt minne / insvetsade minnen / berättelser i bilder / människor och platser jag delat något med / det kommer jag ihåg.

Jag undersöker viktiga händelser som fastnat i mitt minne under resans gång. Sådana är ögonblick fyllda av kärlek, upplevelser där jag stannat upp, känslor av ensamhet, intensiva stunder. Jag samlade porträtt av människor jag fått uppleva sådana stunder med. Möten som kan ha inneburit sorg, ångest, jubel, frihetskänsla, sinnlighet, empati, vänskap, känslor av gemenskap. Tidens tand har gjort de här upplevelserna till starka och gåtfulla minnen.

Min utställning består av reliefer utförda i blandteknik. Figurerna som är skurna ur träskivor är täckta med keramisk mosaik och träbitar och är målade med täckfärg, tusch och akryl.

Katariina Guthwert är en bildkonstnär och formgivare från Helsingfors. Guthwert är känd som smyckeskonstnär, i synnerhet för sina medaljer i den allmänna bragdkategorin. Guthwerts verk har visats både på separat- och samutställning i Finland och utomlands.