• SampoMalin-GalleriaHuuto

Sampo Malin

Suihkulähteitä

Huuto I 28.9.-22.10.2023

Sampo Malin
Suihkulähteitä
28.9.-22.10.2023

Taiteilija on tavattavissa la-su 21.-22.10. klo 12-18.

Oli aika jolloin jokaisella oman arvonsa tuntevalla henkilöllä oli suihkulähde. Esittämistapa ja teemat olivat ajankohtaisinta taiteellista ilmaisua. Kiinnostus taiteessa siirtyi kuitenkin muualle ja ne jäivät kaupunkitiloihin lähinnä viittauksena historiasta. Suihkulähde ei ollut enää aikansa nykytaiteen ilmenemismuoto

Suihkulähteitä -näyttely kokeilee perinteisen teeman esittämistä nykytaiteen tavanomaisilla esityskeinoilla. Näyttelyn keskiössä on nykytaiteen moninaiset esittämistavat ja katsantokannat. Mikä vain voi olla taiteessa kysymyksenä tai pohdinnan aiheena, joten mielestäni suihkulähde, sosiaalinen media ja katuoja ovat hyvä yhdistelmä.

Olen nostanut esiin myös nykytaiteen ja yhteiskunnan ajankohtaisia keskustelunaiheita ympäristö- ja ilmastokriittisillä teoksilla. Tänä kesänä vesi ei ole enää virrannut Euroopan metropolien suihkulähteissä, vaan aurinko on höyrystänyt kaiken ylimääräisen veden. Onko nykyhetki suihkulähteiden joutsenlaulu, vai vieläkö ne löytävät tiensä nykytaiteen näyttämöille. Näyttely on enemmän pohdintaa kuin huutamista, mutta esitystapana on suhkulähde, niin laveana käsitteenä kuin osaan sen nykytaiteen keinoilla esittää.

Sampo Malin on minimalismiin kallellaan oleva tilallisen taiteen tekijä. Hänen työotteensa on
kokeileva ja ihmettelevä. Ilmaisukielenä on abstraktiin taiteeseen kiedotut ajatuskokeilut ja vaihtoehtoiset perspektiivit. Tähän asti Malin on pyrkinyt välttämään näkyvästi kantaaottavan taiteen tekemistä. Tämä on hänen 20. yksityisnäyttelynsä, joita on ollut niin Suomessa kuin ulkomaillakin.

Sampo Malin toimii Suomen Kuvanveistäjäliiton hallituksen puheenjohtajana ja LABammattikorkeakoulun
kuvanveiston lehtorina.

Kiitos
Näyttelyä on tukenut Taiteen edistämiskeskus.

Yhteystiedot
Sampo.malin(a)gmail.com

www.sampomalin.com