• Sanne Nies: Dag’s bouquet, 60-30 cm, 2019
  • Sanne Nies: The visitor 2022 180-130 cm
  • Sanne Nies in front of painting Eruption, 180-130 cm,  2022, photo Ferran Huijsmans
  • Sanne Nies: japanese day
  • Sanne Nies: eruption
  • Sanne Nies: bloodlily, blood lily ,130-180 cm
  • Sanne Nies: a butterfly day, 18-24 cm, 2021, photo Peter Cox

Sanne Nies

brummande, surrande och blomstrande

Huuto IV 19.8.-11.9.2022

Sanne Nies
brummande, surrande och blomstrande
19.8.–11.9.2022

Konstnären kan träffas på lördag och söndag 20-21 augusti kl. 12-17.

Den nederländska målaren Sanne Nies ställer ut 18.8.–11.9.2022 i Galleria Huuto i Helsingfors.

“trädgården är en viktig inspirationskälla för hennes bildkonst. Sanne Nies lever i en idyll, mitt i Eindhovens stadskärna… Hon har förvandlat sin trädgård till ett sjungande paradis. Naturen frodas, det brummar, surrar och blomstrar så till den grad att man inte ens märker den livliga staden. Jag kommer att tänka på det medeltida begreppet ‘Hortus Conclusus’, en metafor för den himmelska inhägnade trädgården som innehåller allt som gör livet behagligt, och samtidigt tillgodoser det grundläggande behovet av återblickar… Ur ett konsthistoriskt perspektiv ingår Sannes måleri i den lyriska abstraktionens tradition. För konstnärerna inom den stilriktningen är gesten viktig; målningen är en upplevelsesfär där psykets inre rörelser kan fångas som linjer och färgfält på en duk.”

[Anneke van Eeuwijk, konsthistoriker, i “Poetry of an English Garden” 2017]

Nies hem är fyllt av afrikansk konst, en inspirationskälla hon delar med många tidigare konstnärer. Allt det här tillsammans – huset, trädgården, ateljén, konsten från andra kulturer, livet – är den ständiga inspirationen till hennes måleri. Nies favoritformat är 180 x 130 cm. Det ger henne friheten att skapa en hel värld, inte bara en bild, och låta målarfärgen berätta. I Galleria Huuto visar hon bland annat målningarna “blood lily”, “the visitor” och “eruption”.

info(a)salonsalon.nl
www.salonsalon.nl
instagram  Sanne Nies/Salon

Sponsorer: Kunstloc Brabant och Brabantstad

Utställningen är en resultat av Galleria Huutos projekt Onnenpyörä / The Geat Wheel of Fortune, där huvudvinsten på konstmässan Supermarket i Stockholm var en utställningstid i Galle-ria Huuto.