• Sanni Saari, Galleria Huuto

Sanni Saari

23 mahdollista tulikärpäsen loppua

25.6.-18.7.2021

Sanni Saari
23 mahdollista tulikärpäsen loppua
25.6.-18.7.2021

Väliverhot avoinna, hajallaan olevat kiskot. Pieni hento leijuva piste. Pisteet muodostuvat näkyviin tulikärpästen lailla. Kaiken keskellä tajunnan kauneuden hopea-akaasia, jonka lehdet kurottavat sinnikkäästi ilmaan. Kutsun tarkkailijoita kiinnittämään huomiota niihin, niiden kauaskantoiseen salaperäiseen hohteeseen. Kasvit kutsuvat luokseen ilakoimaan, vaikka kaikki näyttää syystä tai toisesta menevän pieleen.

23 mahdollista tulikärpäsen loppua on liikkuvaa kuvaa ja ääntä yhdistävä installaatio. Teoksen lähtökohtana on toiminut valokuvan näyttäytyminen jonkinlaisena näyttämönä, esityksenä jossa kaikki läsnäolijat ovat kerran yhdessä. Kaikki merkit vievät yhteen pisteeseen, yhteen ajalliseen porttiin. Jotain kuitenkin tapahtuu näkökyvyn ulkopuolella.

Sanni Saari (s. 1990 Raumalla) luo tunnelmallisia maailmoja valokuvan, videon, installaation ja äänen keinoin. Hänen työskentelynsä on kokeellista ja prosessinomaista. Saari on valmistunut kuvataiteilijaksi Tampereen ammattikorkeakoulusta 2017 ja parhaillaan hän opiskelee taiteen maisteriksi Aalto-yliopistossa valokuvataiteen koulutusohjelmassa. Viimeaikaisissa projekteissaan Saari on käsitellyt pölyn materiaalisuutta, digitaalisen kuvan heijastamista sekä hetken ja taiteen väliaikaisuutta.