• Pekka Syrjälä: Vitut (kullattu lasikuitu, 20 x 50 x 5 cm, 2014)
  • Pekka Syrjälä: Minua (meikattu lasikuitu, 25 x 70 x 7 cm, 2012)
  • Päivi Allonen: Hän
  • Päivi Allonen: Me
  • Päivi Allonen: Kiltit lapset
  • Silja Puranen: Leikkaus (2014, sekatekniikka)
  • Silja Puranen: Pigwalk (2014, videoteos)
  • Silja Puranen: Pigwalk (2014, videoteos)
  • STS 150v

Päivi Allonen, Pekka Syrjälä, Silja Puranen

SANOMISTA

Jätkä 1 25.10-9.11.2014

Päivi Allonen, Silja Puranen, Pekka Syrjälä
SANOMISTA
Galleria Huuto Jätkäsaari 1
25.10 – 9.11.2014

Avoinna ti-su 12-17
Myös pyhäinpäivänä 1.11.2014 Huuto galleriat ovat avoinna normaalisti klo 12-17.
Avoinna Galleriakeskiviikkona 5.11.2014 klo 12-21

Päivi Allosen, Silja Purasen ja Pekka Syrjälän Sanomista -ryhmänäyttelyn yhteisenä sisällöllisenä teemana on kuvan suhde kieleen – sanaan – tekstiin – kertomukseen. Vuonna 2014 Sanomista –näyttely kiertää Rovaniemeltä galleria Napasta Turkuun Brinkkalan Galleriaan ja syksyllä Porin Poriginal- gallerian jälkeen Helsinkiin Huudon Jätkäsaaren näyttelytilaan. Helmikuussa 2015 Sanomista on esillä Taidekeskus Mältinrannassa,Tampereella. Kuhunkin näyttelytilaan rakentuu erilainen näyttelykokonaisuus.

Kuvataiteilija Päivi Allonen pyörittelee teoksissaan arki-ilmiöitä. Hän käsittelee yksilön vallankäytön tarvetta ja sen ilmentymistä.Vallalla on tapana kasvaa, vähetä, muuttaa muotoaan ja olemustaan ympäröivistä olosuhteista riippuen. Keskeinen asema teoksissa on ryhmädynamiikalla, vuorovaikutustaidoilla ja yksilön halulla kuulua johonkin joukkoon. Allosen maalauksilla ja kolmiulotteisilla teoksilla on tekniikoiden erilaisuudesta huolimatta vahva ja yhtenäinen visuaalinen kieli.

Silja Puranen on yhteiskuntaa kriittisesti tarkasteleva tarinankertoja. Purasen teosten hahmot ja tilanteet vihjaavat ihmisen valtasuhteista ympäristöönsä. Uusimmissa teoksissa tarkastelun kohteena ovat muun muassa luonnonvarojen ylikäyttöön, kasvaviin jätevuoriin sekä ruoantuotannon eettisyyteen ja ekologisuuteen liittyvät kysymykset. Kuva-aiheiden pääosassa ovat eläimet – erityisesti sika, jonka tehtävä on toimia inhimillisen sivilisaation kuvana.Vaikka Purasen teema esiintyy tässä näyttelyssä entistä synkempänä dystopiana maapallon kestokyvyn rajojen koettelusta, on taiteilijan ilmaisussa omanlaistaan vinoutunutta huumoria. Puranen ei saarnaa vaan tarinoi ja jättää katsojalle tilaa viedä teoksen kertomusta eteenpäin.

Kuvanveistäjä Pekka Syrjälän teokset ovat veistoksia sanoista.Teokset kuvaavat usein kirjoitettua sanaa tai puhetta, sanomisen aktia.Teoksissa verbaalin kielen abstraktit merkitykset ja visuaalinen, fyysisten materiaalien ja muotojen kieli ovat vuorovaikutuksessa keskenään ja uudelleenmäärittelevät toinen toisiaan ”Käyttämällä kirjoitettua sanaa ja puhumista teosteni lähtökohtana haluan kyseenalaistaa teoksen passiivisen objektinomaisuuden. Jospa teos onkin itsenäinen subjekti, jolla on oma tahto ja se sanoo sanottavansa suoraan ja lupaa kyselemättä.Teos ehkä flirttaa ja ehdottelee meille seinältä ties mitä törkeyksiä”.

Näyttely on osa SuomenTaiteilijaseuran STS150-juhlavuotta.
STS 150v

Kiitokset Koneen Säätiölle näyttelykiertueen tukemisesta.

Yhteystiedot:
Päivi Allonen p. 040-8322384, paivi.allonen(a)gmail.com
Silja Puranen p. 050-3064561, silja(a)siljapuranen.com
Pekka Syrjälä p. 050-5016225, pekkasyrjala(a)dnainternet.net