• Satu Rautiainen:Ankka-Vankka, maalaus, yksityiskohta, 2022
  • Satu Rautiainen: Juhlatarjoilu, maalaus, 2022
  • Satu Rautiainen: Marja, tuftattu tekstiili, 2022
  • Satu Rautiainen: Olohuone puutarhassa, maalaus, 2022
  • Satu Rautiainen, Galleria Huuto, Installaatio
  • Satu Rautiainen: Mina olen suihkulähde, installaatio
  • Satu Rautiainen: Päärynä ja marja vadilla, tuftattu tekstiili 2023
  • Satu Rautiainen: Skooli, tuftattu tekstiili 2022
  • Satu Rautiainen: Maalaus  ja jacquard-kudottu kangas, 2022

Satu Rautiainen

Minä olen suihkulähde

Huuto III 13.1.-5.2.2023

Satu Rautiainen
Minä olen suihkulähde
13.1.-5.2.2023

maalauksia, tekstiilejä ja installaatio

”Kun työskentelen, minusta tuntuu, että samassa tilassa on suihkulähde, joka pisaroi uusia ideoita. Nappaan niitä minkä kerkeän ja yritän saattaa ne kuvalliseen muotoon.”

Satu Rautiaisen näyttelykokonaisuus ”Minä olen suihkulähde” muodostuu vuonna 2020-2022 valmistuneista tekstiileistä ja maalauksista. Rautiainen on käyttänyt tekstiiliteoksissaan tuftausta, digiprinttausta ja jacquard-kudontaa. Osa teoksista on kiinnitetty huonekaluihin ja niissä on ready made – tematiikkaa. Pääpaino on vesiväreillä ja öljymaaleilla maalatuissa maalauksissa ja toistuvien kuvioiden dialogissa.

Satu Rautiainen on työstänyt käsityön, taideteollisuuden ja kuvataiteiden rajapintoja pohtivaa Village bohemian – installaatiosarjaa vuodesta 2018 lähtien. Aiemmat kokonaisuudet ovat olleet esillä Taidemaalariliiton galleriassa Helsingissä (Maalia huoneessa 2018), Turun Taidemuseon Studiossa (Village bohemian / Kyläboheemi 2020) sekä Galleria Kappalaisen talossa (Muusan talo 2021).

Sarjan neljäs osa ”Minä olen suihkulähde” käsittelee myös syrjäytymistä, marginaalissa elämistä sekä hulluuden ja järkevyyden rajaa. Installaation sisällä asuu alter ego, joka rakentaa ympärilleen omaa maailmaansa. Hahmon esikuvina toimivat itselliset taiteilijat, kuten tekstiilitaiteilija Dora Jung, ITE-taiteilija Enni Id sekä elämäntapatekijä Kati Sinenmaa. Myös 500 vuotta sitten elänyt mystinen renesanssitaiteilija Hieronymus Bosch ja hänen kuvallinen maailmansa ovat inspiroineet näyttelyn teoksia.

Työskentelyä on tukenut: Taiteen Edistämiskeskus

Satu Rautiainen (s.1982) on valmistunut Kuvataideakatemian maalaustaiteen osastolta vuonna 2008. Valmistumisestaan lähtien hän on järjestänyt yksityisnäyttelyitä sekä osallistunut ryhmänäyttelyihin niin koti- kuin ulkomailla. Oman taiteellisen työnsä lisäksi hän on ollut aktiivijäsen monessa taiteilijavetoisessa toimijassa, Galleria Huudossa vuodesta 2009.

Osana taiteellista työskentelyään Rautiainen opiskelee tekstiilitekniikoita ja yhdistää maalaukset ja niihin pohjautuvat tekstiilit teoskokonaisuuksissaan. Yksittäiset maalaukset ja niihin pohjautuvat kankaat luovat monitulkintaisia tilallisia kokonaisuuksia.

Rautiaisen teoksia löytyy lukuisista kokoelmista, kuten Valtion, Wihurin ja Saastamoisen säätiöiden, Kiasman, Paulon, EMMA Espoon modernin taiteen museon, HUS.in ja Helsingin taidemuseon kokoelmista. Hän asuu ja työskentelee Helsingissä.

Lisätietoja: www.saturautiainen.com

Kiitos Taiteen Edistämiskeskus

Yhteystiedot
Satu Rautiainen
p.0415014212
saturauti(a)gmail.com