• Aulis Harmaala
  • Alushousut
  • Silityslauta
  • Cupido

Aulis Harmaala

SE VIE VUOSIA

Viiskulma 14.11.-2.12.2012

Tunteita silityslaudalla ja alushousuissa
Performanssi ”Cupido” avajaisissa 13.11. sekä lauantaisin 17. ja 24.11. ja 1.12. kello 12–16.

Kuvataiteilija Aulis Harmaalan installaatio Se vie vuosia sisältää esinekoosteen, äänitallenteen ja performanssin. Teos on kodinomainen näyttämö, jossa silityslauta, alushousut ja muut kodin arkiset tavarat näyttelevät tunteiden prosessia. Esineiden esityksiä säestää kooste tunteella laulettuja lauluja. Performanssissa Harmaala ampuu nuolia Cupidona ja kokija voi pohtia mietteitään rakkaudesta ja vihasta. Installaatio esittää tunteet ja emootiot arkisen elämän perustoina. Yksityiset mielikuvat ilosta, surusta, mustasukkaisuudesta, pelosta ja rakkaudesta jaetaan kolmiulotteisina olioina.

Teokseen johdatteleva teksti: Sanailen lempeitä ja kipeitä asioita. Parisuhdeterapeutti kuuntelee. Haluaisin olla hiljaa. Tämä on yhtä tyhjänpäiväistä kuin Cosmopolitan-lehden ihmissuhdenumero. Minä en muutu. Entä jos muovailen mieleni prosesseja esineiksi? Ne ovat yhtä tulkinnanvaraisia. Näen esineissäni surua, rakkautta, vihaa ja välittämistä. Objektiivisesti elämäni ei ole pelkkää kärsimystä tai ääretöntä rakkautta, mutta minulla on oikeus kokea se oman subjektiivisen tietoni varassa. Ymmärränkö häntä nyt paremmin? Odotan, se vie vuosia. Spinoza sanoo: Toivo on epävakaata iloa, joka syntyy sellaista tulevaa tai mennyttä oliota koskevasta ideasta, minkä toteutumista jossain määrin epäilemme.

Aulis Harmaala asuu Helsingissä ja on syntynyt vuonna 1966. Hän on valmistunut kuvataiteen maisteriksi Aalto-yliopiston Taideteollisesta korkeakoulusta 2011 ja opiskellut mm. Kankaanpään ja Lahden taidekouluissa. Harmaalan teokset ovat installaatioita ja paikkasidonnaisia esityksiä. Taiteellisen työn teemat liikkuvat yleisen ja yksityisen rajalla. Hän muokkaa henkilökohtaisia kokemuksia kohti yleistä keskustelua. Dialogi ja sosiaalinen kanssakäyminen ovat osa Harmaalan teoksia.

Lisätietoja:
www.aulisharmaala.info