• Simo Saarikoski: Abandoned Land II (still)
  • Simo Saarikoski: Abandoned Land II (still)
  • Simo Saarikoski: Abandoned Land II (still)
  • Simo Saarikoski: Abandoned Land II (still)

Simo Saarikoski

Abandoned Land II

Huuto IV 26.10.-18.11.2018

Simo Saarikoski
Abandoned Land II
26.10.-18.11.2018

Pyhäinpäivänä 3.11. ja isäinpäivänä 11.11. avoinna normaalisti klo 12-17.

Abandoned Land II on kokeellinen, dokumentaarinen ja runollinen videoteos kadonneesta Suomesta ja samalla sen tulevaisuudesta. Teos dokumentoi Suomen reuna-alueiksi ja ilmiöiksi nykypäivän perspektiivissä jääneet hylätyt ympäristöt ja unohtuneet elämäntavat. Suomi toimii teoksessa metaforana koko Euroopan yhteiskunnalliselle muutokselle aina toisen maailmansodan päättymisestä tähän päivään saakka. Hylätty maailma on teoksessa ikkuna tulevaisuuteen, josta heijastuu se minkä saatamme myös jatkossa kokea hylkäämisen arvoiseksi.

Teos on kuvattu eri puolilla Suomea vuosina 2015-2018 ja se on jatko-osa lyhytelokuvalle Abandoned Land, jota on esitetty toistaiseksi 18:sta eri elokuva- ja videotaiteen festivaalilla ympäri maailman, viimeksi syyskuussa Rakkautta & Anarkiaa festivaalilla Helsingissä, ja vielä marraskuussa Aesthetica Short Film Festivalilla Yorkissa, Englannissa. Elokuva myös palkittiin Pariisissa lokakuussa 2017 (Festival International Signes De Nuit (Signs of The Night) / The Sign Award).

Abandoned Land II –teosta ovat tukeneet AVEK ja VISEK.

Simo Saarikoski (s.1980) on Helsingissä asuva monialainen kuvataiteilija, joka työskentelee videon, performanssin ja akvarellimaalauksen keinoin. Teoksissaan hän tutkii aikamme ilmiöitä sekä ihmisen psyykettä ja vaikutusta omaan ympäristöönsä. Itsenäisen työskentelyn lisäksi hän kuuluu myös Messiaaninen Visuaalisen Etiikan Tutkimuskeskus –ryhmään ja on osa Porissa vaikuttavaa T.E.H.D.A.S. -kollektiivia. Saarikosken teoksia on ollut eri muodoissaan esillä yli 20 eri maassa.

https://simosaarikoski.com/