• Ikkuna pohjoiseen 1
  • Ikkuna pohjoiseen 2
  • Kirje
  • Matkamuisto LSD
  • Matkamuisto
  • Sanni Seppä: Lullaby

Sanni Seppä

SOUVENIR

Jätkä 2 29.5.-15.6.2014

Sanni Seppä
Souvenir
Galleria Huuto Busholmen 2
29.5.–15.6.2014

Kristi himmelsfärds dag, torsdag 29.5., öppet kl. 12-17, välkommen!

Min utställning “Souvenir” förde mig tillbaka till en av mitt livs bästa resor. Det är uppenbart att resans betydelse till stor del berodde på den känsliga ålder jag befann mig i och när är en förälskelse var något mycket större eller på det omöjliga att kunna reda ut mina känslor på grund av avståndet och få slut på historien.

Titelverket “Souvenir” består av tio målningar på klädesplagg och små souvernirtavlar som målats om, ett kärleksbrev som jag fick som ung och en stor skulptur av ett rådjur. Arbetena har sin uppkomst i verkliga minnen men har under arbets gång blivit uppblandade med fantasi.

Arbetet “Brev” består av 90 teckningar på brevpapper med fågelmönster. Jag har tecknat dem till en vän som åkte iväg på en 1-års seglats. Vår illustrerade korrespondens har fortsatt ända sedan dess.

Verket “Fönster mot norr 1 & 2” är i storleken 3 m x 2,3 m, teckningar med färgpennor, som upprepar en del av mitt hem i minsta detalj. Arbetet hälsar åskadaren välkommen till mitt hem. Jag upplåter min egen personliga värld till åskådaren och har lånat idéer från inredningstidningar och program där människor förevisar sina bostäder.

“Världen var så annorlunda 1999. Jag hade ingen egen e-postadress och ägde heller ingen mobiltelefon. Jag plåtade med mammas gamla kamera och det tog en månad för ett kärleksbrev att nå mig från andra sidan jordklotet. Nu bor jag i ett hus där jag målat vardagsrummet med färgpennor för den här utställningen, Jag är en del av nuet: jag tecknar bilder åt min vän och kan skicka en bild av ritningen till henne genom en gratis mobilapp. Allt är här och nu. I min kamera har jag miljoner digibilder. Jag har aldrig fått ett brev på papper av min man”

Galleria Huuto / Busholmen 2
Stillahavsgatan 6
00220 Helsingfors, Finland

Ytterligare information: sanninen(at)gmail.com / Sanni Seppä +358 41 513 3478