• Ikkuna pohjoiseen 1
  • Ikkuna pohjoiseen 2
  • Kirje
  • Matkamuisto LSD
  • Matkamuisto
  • Sanni Seppä: Lullaby

Sanni Seppä

MATKAMUISTO

Jätkä 2 29.5.-15.6.2014

Sanni Seppä
Matkamuisto
Galleria Huuto Jätkäsaari 2
29.5.–15.6.2014

Helatorstaina 29.5. galleriat ovat avoinna klo 12-17, tervetuloa!

Näyttelyssäni “Matkamuisto” olen palannut muistoissani yhteen elämäni matkoista. Tämän matkan merkityksellisyys johtuu mitä ilmeisimmin herkästä iästäni, jolloin ihastuminen oli paljon suurempaa, tai mahdottomuudesta saada selvyys tunteistaan välimatkan vuoksi, viedä tämä tarina loppuun.

Nimiteos “Matkamuisto” koostuu kymmenestä vaatteisiin maalaamastani kuvasta, pienistä uudelleen maalatuista matkamuistotauluista, nuorena saamastani rakkauskirjeestä sekä suuresta kauris-veistoksesta. Teokset ovat lähteneet liikkeelle todellisista muistoista, jotka ovat työskentelyn edetessä sekoittuneet mielikuvitukseen.

Teokseni “Kirje”, koostuu 90:stä piirroksesta lintukuvioiselle kirjepaperille. Olen piirtänyt ne ystävälleni, joka lähti vuodeksi purjehtimaan. Kuvallinen kirjeenvaihtomme on jatkunut siitä saakka.

Teokset “Ikkuna pohjoiseen 1 & 2” ovat kooltaan 3m x 2,3m puuväripiirroksia paperille, jotka toistavat yksityiskohtaisesti yhden osan kodistani. Teokseni toivottaa katsojan tervetulleeksi kotiini. Avaan katsojalle henkilökohtaisen maailmani lainaten ideaa sisustuslehdistä ja ohjelmista, joissa ihmiset esittelevät asuntojaan.

“Maailma oli vielä vuonna 1999 niin erilainen. Minulla ei ollut omaa sähköpostiosoitetta enkä omistanut kännykkää. Kuvasin äidin vanhalla filmikameralla ja rakkauskirje matkasi luokseni yli kuukauden toiselta puolelta maailmaa. Nyt asun talossa, jonka olohuoneen olen näyttelyyn puuväreillä piirtänyt. Olen osa nyky-aikaa: piirrän kuvia ystävälleni ja voin lähettää kuvan siitä hänelle ilmaisen mobiilisovelluksen kautta. Kaikki on tässä ja nyt. Kamerassani on miljoona digi-kuvaa. En ole saanut mieheltäni koskaan paperista kirjettä. “

Galleria huuto / Jätkäsaari 2
Tyynenmerenkatu 6
00220 Helsinki

Yhteystiedot: sanninen(at)gmail.com / Sanni Seppä 041-5133478