• Galleria Huuto / One-Room Flat
 • Galleri GRO / Einat Amir: Our Best Intentions, Performance and Video Installation, Still Images from Video, 2013
 • Galleria Sculptor / Paavo Räbinä: ’We – With’, still image from a video, 2016.
 • Galerie TOOLBOX

Tukholmassa järjestettävä SUPERMARKET 2017 on kutsunut kahdeksan suomalaista taiteilijavetoista galleriaa osallistumaan maaliskuussa Supermarket -taidemessuille. Supermarket 2017 on yksi suurimpia tilaisuuksia esitellä tänä vuonna suomalaista kuvataidetta ulkomailla. Tapahtumaan osallistuu yli 50 kotimaista taiteilijaa.

Supermarket Stockholm Independent Art Fair on yksi Pohjoismaiden kansainvälisimpiä nykytaiteen tapahtumia, johon osallistuu 75 näyttelyasettajaa 45 kaupungista ympäri maailmaa, ja mukana on satojen taiteilijoiden teoksia.

Suomalaisgallerioita on ollut mukana vuodesta 2008 saakka ja tänä vuonna on mukana sekä aiemmin osallistuneita että uusia. Supermarketiin osallistuminen on suomalaisille osallistujille myös tärkeä yhteistyön muoto tapahtuman organisoinnissa. Suomesta tapahtumaan osallistuvat seuraavat galleriat ja järjestöt:
• Galleria Huuto, Helsinki www.galleriahuuto.net
• Galleria Lapinlahti, Helsinki www.gallerialapinlahti.com
• Galleria Sculptor, Helsinki www.sculptors.fi
• Galleri GRO, Pietarsaari gallerigro.blogspot.fi
• Kallio Kunsthalle, Helsinki www.kalliokunsthalle.fi
• MUU Galleria, Helsinki www.muu.fi
• tm•galleria, Helsinki www.painters.fi/tmgalleria
• TOOLBOX, suomalais-saksalainen projektitila, Berliini www.galerietoolbox.com

https://www.facebook.com/events/1817043665287742/

Vuodesta 2007 järjestetty Supermarket on mittava kansainvälinen tapahtuma taiteilijajärjestöille ja taiteilijavetoisille organisaatioille sekä vaihtoehto kaupalliselle taidemessutoiminnalle. Menestyksekkään yleisötapahtuman lisäksi Supermarket on saanut maineen kansainvälisenä verkostoitumistapahtumana. Tapahtumapaikka on kolmatta kertaa Svarta Huset (The Black Box), Telefonplan, Tukholma. Supermarketin ohjelmaan kuuluu mm Red Spot -näyttämö performansseille sekä messujen ohjelmaa online-esittävä Super-TV. Messukatalogi ja taidelehti Supermarket Art Magazine julkaistaan seitsemättä kertaa. www.supermarketartfair.com

Tämänvuotisen Supermarketin suomalaisgallerioiden taiteilijoita ovat mm. Pasi Autio, Jesse Avdeikov, Terhi Heino, Aino Jääskeläinen, Beata Joutsen, Pilvi Ojala, Kaarina Ormio, Charlotta Östlund, Paula Puoskari, Satu Rautiainen, Antti-Ville Reinikainen, Hanna Saarikoski, Azar Saiyar, Hans-Peter Schütt, Elina Strandberg, Aleksi Tolonen, Kalle Turakka Purhonen, Pauliina Turakka Purhonen, Marja Viitahuhta, Paavo Räbinä, Pauno Pohjolainen, Petri Eskelinen, Tiina Heiska, Hanna Kanto, Kaarlo Stauffer, Janne Nabb & Maria Teeri, Yassine Khaled, Ilkka Martti Kivelä, Veera Launonen, Mari Miyamoto, Leena Pukki, Marloes van Son, Emma Vilina Fält, Christina Holmlund, Pia Paldanius, Jarmo Palola, Sirpa Päivinen, Anu Suhonen, Julia Weckman, Maija Helasvuo, Sampsa Indren, Minna Jatkola, Mika Karhu, Niina Räty, Juha Sääski, Andreas Wolf, Marja Bonada, Kenneth Pils, Lotte Nilsson-Välimaa, Fritz Stier, Ira Schneider, Veronika Witte, Einat Amir.

Supermarket 2017 – Stockholm Independent Art Fair avoinna 23.-26.3.2017 osoitteessa:
SVARTA HUSET, LM Ericssons Väg 26, 126 26 Hägersten, Tukholma
Aukioloajat: to-la 11-20, su 11–18.
Sisäänpääsy 120 SEK (alle 16-vuotiaat ilmaiseksi).
http://www.supermarketartfair.com

Suomalaisgallerioiden yhteistyökumppani:
 Suomen Tukholman-instituutti.

  Galleria Huuto, Helsinki
  Galleria Huuto on vuonna 2002 perustettu taiteilijavetoinen yhdistys. Yhdistyksellä on yli 100 taiteilijajäsentä ja se ylläpitää kahta galleriaa Helsingissä: Huuto Jätkäsaari ja Huuto Uudenmaankatu. Vuosittain Huudon gallerioissa järjestetään yli 70 nykytaiteen näyttelyä. Supermarketissa Huuto esittelee yhteisinstallaation “One-Room Flat”, josta löytyvät lähes kahdenkymmenen taiteilijan teokset.
  www.galleriahuuto.net

  Galleria Lapinlahti, Helsinki
  Vuonna 2016 perustettu entisessä mielisairaalassa toimiva Galleria Lapinlahti on uudenlainen tila kokeellisille taideprojekteille. Galleriaa koordinoi Taiteiljakollektiivi KUNST, jonka tuottama performatiivinen teos WTFL – We Troll For Love on esillä messuilla. Taiteilijakollektiivi Kunstin jäsenet ovat Christina Holmlund, Pia Paldanius, Jarmo Palola, Sirpa Päivinen, Anu Suhonen ja Julia Weckman.
  www.gallerialapinlahti.com
  www.taiteilijakollektiivikunst.fi

  Galleria Sculptor, Helsinki
  Suomen Kuvanveistäjäliiton ylläpitämä Galleria Sculptor esittelee ensisijaisesti suomalaista kuvanveistotaidetta, mutta järjestää myös ulkomaisia ja eri taiteen alojen edustajien näyttelyitä. Galleria Sculptor –osaston taiteilijat ovat Paavo Räbinä, Pauno Pohjolainen ja Petri Eskelinen.
  www.sculptors.fi

  Galleri GRO, Pietarsaari
  Taiteilijavetoinen ja epäkaupallinen, Pietarsaaressa toimiva Galleri GRO on perustettu 2012. Galleriaa ylläpitää taiteilijajärjestö Konstverket / Taidevirasto. GROn taiteilija Supermarketissa on Einat Amir (IL).
  gallerigro.blogspot.fi

  Kallio Kunsthalle, Helsinki
  Vuonna 2017 Kallio Kunsthallen näyttelytoiminnasta vastaa kuraattoriryhmä P14. Ryhmä järjestää galleriassa kaksitoista näyttelyä sekä niihin liittyvää oheisohjelmaa keskusteluista esityksiin. Kuuden henkilön kuraattoriryhmä, Anastasia Isakova, Mia Kivinen, Ville Laaksonen, Ulla-Maija-Pitkänen, Maria Savela ja Katariina Timonen, on muotoutunut Taideyliopiston Kuvataideakatemian Praxis-maisteriohjelmassa opiskelun aikana.

  Kallio Kunsthalle – Taidetasku Kallion kivijalassa: Kallio Kunsthallen toiminta myötäilee EU:n vapaaehtoistoiminnan teemavuoden 2011 tavoitteita. Sen toimintaa ovat olleet kehittämässä talon asukkaat kuvataiteilijat Petri Saarikko ja Sasha Huber, Elokolon vierailijat, tutkijat ja paikalliset järjestöt. Keskeinen yhteistyökumppani ja tukija on Helsingin Optimistit. Kallio Kunsthalle toimii Elämäntapaliiton Elokolo-kohtaamispaikan yhteydessä Toisella linjalla.
  www.kalliokunsthalle.fi

  MUU Galleria, Helsinki
  Taiteilijajärjestö MUU ry edustaa useita eri taiteenaloja kuten media-, video-, valo-, ääni-, performanssi- ja ympäristötaidetta. Vuonna 1987 perustetussa järjestössä on 650 taiteilijajäsentä. Supermarketissa MUU esittelee järjestön uusien jäsentaiteilijoiden teoksia. Supermarketin ”Intimicy” teemaa seuranneen avoimen haun tuloksena MUUn osaston taiteilijoiksi valikoituivat Yassine Khaled, Ilkka Martti Kivelä & Veera Launonen, Mari Miyamoto, Leena Pukki ja Marloes van Son.

  MUU ry:n jäsentaiteilija, Emma Fält on mukana Supermarketin performanssiohjelmassa.
  www.muu.fi

  tm•galleria, Helsinki
  tm•galleria esittelee pääasiassa uutta suomalaista maalaustaidetta. Lisäksi galleriassa on esillä videoteoksia ja installaatioita. Taidemaalariliitto on 1300 ammattitaidemaalarin valtakunnallinen yhdistys. Yhdistys järjestää näyttelyitä myös yhteistyössä museoiden ja eri organisaatioiden kanssa. tm•galleriassa järjestetään kaikille avoimia seminaareja sekä taiteilijatapaamisia. Järjestöllä on taiteilijatarvikevälitys, jossa korkealaatuisia taiteilijatarvikkeita on myynnissä omakustannehintaan.

  Supermarketissa tm•gallerian osastolla on esillä taidemaalareitten Tiina Heiska, Hanna Kanto ja Kaarlo Stauffer maalauksia sekä taiteilijapari Janne Nabb & Maria Teerin installaatio.
  www.painters.fi/tmgalleria

  TOOLBOX, suomalais-saksalainen projektitila, Berliini
  Galerie/Projektraum TOOLBOX on syyskuusta 2012 lähtien ollut aktiivinen toimija Berliinin galleriakentässä. Weddingin kaupunginosassa kuuden suomalaisen ja yhden saksalaisen taitelijan osuuskunta TOOLBOX ylläpitää Galerie/Projektraum TOOLBOXia, joka järjestää kuukausittain vaihtuvia maalaus-, piirustus-, kuvanveisto-, tilateosnäyttelyitä, kansainvälisten yhteistyökumppanien vaihtonäyttelyitä, konsertteja, performanssitapahtumia, työpajoja ja video screening-tilaisuuksia. TOOLBOX videostudiossa esitetään kuukausittain vaihtuvaa kansainvälistä videotaidetta. TOOLBOX osallistuu kansainvälisille taiteilijavetoisten gallerioitten taidemessuille ja järjestää myös muuta näyttelytoimintaa eri puolilla Eurooppaa. TOOLBOXin jäsenet ovat suomalaiset Maija Helasvuo, Sampsa Indren, Minna Jatkola, Mika Karhu, Niina Räty, Juha Sääski ja berliiniläinen Andreas Wolf. TOOLBOX on berliiniläisen kolmenkymmenen taiteilijavetoisen ei-kaupallisen gallerian muodostaman organisaation, Kolonie Weddingin, jäsen.

  Supermarket 17 taidemessuille TOOLBOX on kuratoinut kokonaisuuden jäsenistön ja galleriassa esiintyneiden kansainvälisten taiteilijoiden teoksista. Jäsenistön lisäksi mukana ovat Marja Bonada (UK), Kenneth Pils (SE), Lotte Nilsson-Välimaa (SE), Fritz Stier (DE), Ira Schneider (DE), Veronika Witte (DE).
  www.galerietoolbox.com