• Susanna Autio
  • Susanna Autio
  • Susanna Autio
  • Susanna Autio

Susanna Autio

Airy-Fairy

Huuto III 4.3.-27.3.2022

Susanna Autio
Airy-Fairy
04.–27.03.2022

Collins English Dictionary määrittelee Airy-fairyn näin: “If you describe someone’s ideas as airy-fairy, you are critical of them because you think the ideas are vague, impractical, and unrealistic”. Epämääräinen, epäkäytännöllinen ja epärealistinen.

Olen jo pitkään tuntenut tarvetta spontaaniseen ja vapautuneeseen tekemiseen. Tähän näyttelyyn lyhyellä aikavälillä syntyneet teoksieni ovat intuitiivisia, kokeilevia ja ehkä keveitäkin. Kokonaisuus, joka oli työnimeltään “Lyijyliivit ja muut tarpeelliset turvatoimet” näyttäytyy itselleni kuitenkin vanhojen teemojeni jatkeena. Olen käsitellyt suojautumisen, turvan, piiloutumisen ja paljastumisen teemoja jo jonkin aikaa. Nyt teoksiini on kuitenkin tullut uusi kerros.

Akryylimaaleilla ja kankailla toteutetut Airy-fairy kokonaisuuteni teokset ovat kokoelma kuvitteellisia muureja, suojakilpiä, patruunavöitä ja lyijyliivejä.

Susanna Autio on järvenpääläinen kuvataiteilija, jonka työskentelytavat ja materiaalivalinnat mukautuvat hänelle tärkeiden aiheiden perusteella. Hän käyttää usein kierrätettyä materiaalia. Autio valikoi jokaiseen aiheeseensa tietyn materiaalin ja tekniikan, joka määrittelee lopputuloksen. Yhdistelemällä erilaisia materiaaleja hän luo uusia muotoja tai vääristyneen version todellisuudestamme. Hän on Taidegraafikot ry:n ja Suomen Kuvanveistäjien liiton jäsen. Susanna Autio valmistui Kuvataideakatemiasta vuonna 2020 ja on työskennellyt kuvataiteilijana vuodesta 2000. Hänellä on ollut useita yksityis- ja ryhmänäyttelyitä Suomessa ja ulkomailla ja hänen teoksiaan on ollut esillä useissa museoissa.

Lämmin kiitos Taikelle työskentelyni tukemisesta koronatukien muodossa.

Yhteystiedot:
susanna.autio(a)gmail.com
https://www.susannaautio.com