• Terhi Heino
  • Hommage á Josephine Baker. Materiaalit: banaaninkuoret, hengari ja valo, koko 40 x 60 cm  Hommage á Josephine Baker. Materials: banana peal, cloth hanger and light, size 40 x 60 cm
  •  Marin Tea. Materiaalit: kalannahka ja pyrstö, koko: 6 x 4 cm  Marin Tea. Materials: fish skin and tail, size: 6 x 4 cm

Terhi Heino

Uudenmaankatu 18.1.-29.1.2006

Terhi Heino
Galleria Huuto Uudenmaankatu
18.1.–29.1.2006

Näyttelyni tekeminen on ollut hyppy tuntemattomaan uusien teosmateriaalien ehdoilla. Minua kiinnostavat erilaiset arkipäiväisiin luonnonmateriaaleihin ja esineisiin liittyvät merkitykset ja mielleyhtymät. Teokseni näyttävät aluksi varsin tutuilta, mutta valmistusmateriaali tai teoksen sijoittelu tilassa on tavanomaisesta poikkeavaa. Tästä ristiriidasta syntyy esineelle toinen todellisuus.
Työskentelyni on prosessinomaista ja luonnonmateriaalien valmistelu ”näyttelykuntoon” varsin hidasta. Aika tuo teoksiini tietyn lisähöysteen. Materiaalikokeilujen ääripäitä tässä näyttelyssä edustavat viileä, hopeanharmaa kalannahka ja monimerkityksellinen, lämminhenkinen banaaninkuori.
Vaikka jokaisesta yksittäisestä teoksesta voisi kirjoittaa oman tarinansa, kokoavana ajatuksena minulla on luoda galleriasta ns. residenssi. Residenssiin mennään väliaikaisesti pohtimaan ja luomaan omaa maailmaa. Joskus tämä välivaihe elämässä tuntuu vain jatkuvan. Kaikki on liikkeessä eikä mikään ole pysyvää. Residenssin teokset sitoo yhteen erikoinen ornamentti ja residenssi on aina matkalla jonnekin.
Pariisin residenssistä kaikki taisi alkaa. Radion jazzkanavan slogan kuului: Jazz is not dead, it just smells funny. Kalaradio?

www.muu.fi/terhiheino
puh/tel. (0)44 5775795

Kiitokset: Suomen Kulttuurirahasto, Suomen Taideyhdistys, Raimo Utriaisen säätiö