• Sampo Apajalahti: The Boy in the Picture
  • Poika kuvassa, 2015-2016, öljy MDF-levylle, 200 x 150 cm
  • apajalahti2
  • apajalahti3
  • Sampo Apajalahti

Sampo Apajalahti

The Boy in the Picture

Uudenmaanktu 13.4.-1.5. 2016

Sampo Apajalahti
The Boy in the Picture
13.4. – 1.5. 2016
Galleria Huuto Nylandsgatan

Galleriet är öppet tills första maj även på måndagarna kl. 12 – 17!
Utställningen är öppen även 30.4. och 1.5.!

Min utställning består av målningar och fotokonstverk från åren 2015-2016.

Utgångspunkten för den konstnärliga processen på den här utställningen har varit gamla fotografier från början av 1980-talet med mig själv som ett litet barn. På fotografierna är jag så liten att jag inte ens riktigt minns någonting från den tiden… Min utställning behandlar förhållandet mellan vuxenlivet och barndomen. Gamla fotografier, som föreställer ett litet barn, samtalar med den utbildade konstnärens verk om tidens gång och hur saker förändras.

När jag rör mig i gränslandet mellan fotografi och målning, söker jag situationer där verken för dialog, genom bildmotiv och tematik, men även genom tekniskt utförande. När jag arbetar strävar jag att förena de här två konstarterna till en koherent helhet men även att utveckla mitt konstnärliga uttryckssätt i de båda konstarternas egna kontexter. När jag arbetar tänker jag på de skenbara kontrasterna, som konceptuellt och visuellt tillvägagångssätt, djup och ytlighet samt analytiskhet och hantverk.

Utställningen har fått understöd av Centret för konstfrämjande/ Visuella konstkommissionen

Sampo Apajalahti (f. 1980) håller på att slutföra sin magisterexamen i bildkonst på Bildkonstakademin vid Konstuniversitetet. Han har tidigare studerat vid Pekka Halonens akademi på linjen av bild- och mediekonst. Apajalahti har deltagit i grupputställningar sedan 2008, och sin föregående privatutställning hade han på Fafa i Helsingfors år 2014.

sampoapajalahti(at)gmail.com
050 434 9293