• Linda & Aura, Birchwomen, 2018, kuva: Jan Ahlstedt
  • Kainulainen & Latva, Chiraptophobia, 2018, kuva: Lukas Kolm
  • Tomas Szrama, Untitled Action on an Inclined Plane, 2013, kuva: Guy L'Heureux

Performanssitapahtuma

TRIANGLE 12.8.2021

12.8.2021-

Galleria Huudon sisäpihalla (käynti Kalevankatu 43 puolelta)
12.8.2021
Klo 18-20

LINDA JA AURA
TOMASZ SZRAMA
KAINULAINEN & LATVA

● Esitykset alkavat 18.00, olethan täsmällisesti paikalla!

● Säävaraus, seuraa tiedotusta Galleria Huudon somessa

● Kainulainen & Latva – performanssissa sisältövaroitus, ks. teksti

● Galleria on poikkeuksellisesti auki illalla ja esitysten välissä voi käydä tutustumassa näyttelyihin

● Tapahtumassa noudatetaan ajankohtaisia suosituksia koronaviruksen leviämisen estämiseksi. Tapahtumassa ei ole juomatarjoilua.

Performanssit valtaavat Galleria Huudon sisäpihan, kun viisi helsinkiläistä pitkän linjan performanssitaiteilijaa esittää teoksensa elokuisena iltana.

Tapahtumassa nähdään kolme performanssia Linda Granforsilta, Aura Hakurilta, Maximilian Latvalta, Katri Kainulaiselta ja Tomasz Szramalta.
Työryhmään kuuluu myös performanssitaiteen valokuvaamiseen erikoistunut Antti Ahonen, joka tallentaa esitykset tulevien sukupolvien iloksi.

* * *

TOMASZ SZRAMA opiskeli kuvataidetta kotimaassaan Puolassa, ja on sittemmin luonut taiteilijanuransa Suomessa täällä viettämiensä kahdenkymmenenviiden vuoden aikana. Yhteistyössä yleisön kanssa syntyvissä performansseissa onnistumisen ja epäonnistumisen mahdollisuudet aiheuttavat moninaista kihelmöintiä niin katsojassa, kuin itse taiteilijassakin. Tomaszin teoksista on luettavissa epävarmuuden ja itsevarmuuden ristiriita sekä ulkopuolisuuden tunteen kärjistämä nähdyksi tulemisen tarve. Performansseissa arkielämän haasteet koettelevat toimintakyvyn rajoja ja tarve tasavertaiseen yhteistyöhön sekoittuu ilkikuriseen individualismiin.

LINDA JA AURA on performanssitaiteen duo, joka aloitti toimintansa vuonna 2001. Linda Granfors ja Aura Hakuri ovat hioneet yhteistä ilmaisuaan pitkäjänteisesti kehittäen omaleimaisen tavan luoda samanaikaisesti hartaita ja hauskoja performansseja. Lindan ja Auran teosten taustalla on kiinnostus leikin ja toden välisen häilyvän rajan tutkimiseen sekä absurdin ja realistisen törmäyttämiseen. Taiteilijoiden keskinäisen yhteisymmärryksen taso hipoo yhteensulautumisen rajoja. Performanssit jättävät jälkeensä kysymyksiä, joihin vastaamiseen voi kulua katsojalta pitkiä aikoja – ja jäävät mieleen elämään kiehtovina kuvamuistoina.

KAINULAINEN & LATVA ovat esiintyneet yhdessä vuodesta 2014 ja ovat pari sekä taiteessa, että henkilökohtaisessa elämässä. Heidän omaelämäkerralliset teoksensa ovat lihallisia, rajuja, humoristisia ja kriittisiä. Teoksissa nousevat esiin trauma, seksuaalisuus, mielen särkyminen ja henkinen resilienssi. Aiheiden raakuudesta huolimatta Kainulaisen & Latvan performanssit sisältävät absurdia huumoria ja muistuttavat elämän tragikoomisuudesta ja rakkauden hämmästyttävästä voimasta.

*SISÄLTÖVAROITUS:
Kainulaisen & Latvan performanssit voivat sisältää lapsia ja herkempiä katsojia järkyttävää materiaalia, kuten alastomuutta tai väkivaltaisia ja seksuaalisia viittauksia.

Kysymykset ja lisäinfoa:

Triangle-työryhmän yhteyshenkilö
katrikainulainen@hotmail.com