• Nina-Maria Oförsagd: Unsang address, Seine, Paris

Nina-Maria Oförsagd

Unohdettu osoite, Seine, Paris

Pikkujätkä 3.12.-18.12.2016

Nina-Maria Oförsagd
Unohdettu osoite, Seine, Paris
Galleria Huuto Jätkäsaari – Pikkujätkä
3.12.-18.12.2016

Galleria Huuto Jätkäsaari on avoinna itsenäisyyspäivänä 6.12.2016 normaalisti klo 12-17.

Videonäytäntö ja elävän musiikin ilta City Mirage lauantaina 17.12. klo 18, tervetuloa!

Unohdettu osoite, Seine, Paris on poikkitaiteellinen fiktiivinen dokumenttielokuva, kaksi-kanavainen video paikasta – ja sen historiallisista kerrostumista, inspiraationa ja tiedonlähteenä taiteilijalle.

Neuilly-sur-Seinen, Levallois-Perretin ja Courbevoien rantaviivojen välissä ylhäältä katsottuna on silmän muotoinen saari, Ille de la Grand Jatte, missä Monet maalasi teoksen Le printemp à travers les branches (1878). Kävellessä rantoja pitkin voi vielä onnistua aistimaan tunnelmaa Monetin maalauksissa, ja hänet ajelehtimassa asuntolaiva-studiossaan. Kapean viheralueen ja rantaviivan takana silloisen urbaanin kaupungin laitamalla, nousee harmaaksi kontrastiksi 1958 aloitettu rakennusalue Le Défence, missä Godard kuvasi futuristisen elokuvansa Alphaville (1965).

Kun kesä rapistuu, poistuu impressionistinen vivahde, ja vihreän rehevyyden alta puiden lomasta, joen toisella puolella nousee ja korostuu suureksi siluetiksi – Le Défence, talven tultua. Pilvenpiirtäjien takana oleviin kortteleihin voi eksyä Godardin kuvamaailmaan – sen futuristiseen henkeen, joka syntyi hänelle silloin uuden rakennusalueeseen liittyvistä ideaaleista – ajassa ja paikassa.

Ääniraidalla improvisaatio yhdellä otolla Robert de Godzinskyn studiossa. Improvisaatiopianisti PerViktor Hjalmarsson (SE), soitti katsoen vain videokanavaa ”Monet”, jazzbasisti Ilkka Hanski, soitti katsoen vain videokanavaa ”Godard”, Sara Rönnqvist, luki teosta varten hänen kirjoittamaansa runoa, katsoen molempia videokanavia.

16: 9, HD, 20 min, Stereo Surround, 2016
Ohjaus-Kuvaus-Ääni-Leikkaus, Nina-Maria Oförsagd
PerViktor Hjalmarsson, Piano, Ilkka Hanski, Kontrabasso, Sara Rönnqvist,
Runosekvenssit
Musiikkiäänitys ja Miksaus, Robert de Godzinsky

Kiitos, Grönqvistska stiftelsen, Svenska kulturfonden ja Konstsamfundet

NINA-MARIA OFÖRSAGD
+358407151170, nm(at)oforsagd.com
www.oforsagd.com