• Sally and Mo - Wuthering Heights
  • Sally and Mo - Wuthering Heights
  • Sally and Moe - Wuthering Heights

Sally and Mo (IS)

Wuthering Heights

Pikkujätkä 15.11.-30.11.2014

Sally and Mo (IS)
Wuthering Heights
(Svindlande höjder), Video 6:37 min
15.-30.11.2014
Galleria Huuto Busholmen, Lillbusen

Sally and Mo står på stranden av en liten ström. Långsamt går de till mitten av stömmen, stannar och vänder sig mot varandra, och försvinner sen. På den nyklipta åkern upplever Sally and Mo den vida öppna platsen på deras surrealistiska sätt. För det har de hämtat med sig sin generator och en armé av fläkter. Generatorn producerar energi för fläkterna och så har Sally and Mo slutfört sin uppgift.

Arrangemang och ljuden av Selló-Stína, origalmelodin från ”Wuthering Heights” av Kate Bush.

Sally and Mo är vänner som arbetar tillsammans med konstprojekt där de betonar kreativitet och skapande genom sin upplevelse av nu och här. De arbetar spontant och dokumenterar processen i form av videoperformance. De improviserar och frågar inte efter kontext eller mening. Under editeringsprocessen försöker de lokalisera sina upplevelser i nu och här.
Produkterna är sedan fulländade verk av performance eller fotografi, videos eller skulpturer. Sally and Mo visar att det annorlunda och underliga kan också innehålla frihet. Resultatet kan ibland vara lustig och gränsa löjlig. Med sitt barnsliga naivitet och enkelhet där ingenting är förbjudet eller banalt, uppmuntrar de oss att slappna av utan krav.
www.cargocollective.com/sallyandmo

Wuthering Heights hör till Galleria Huutos serie Video Guests.