• Anna Leppä: Sukupolvi Ö
  • Anna Leppä: Sisaret
  • Anna Leppä: Sarjasta Ö
  • Anna Leppä: Sukupolvi Ö

Anna Leppä

Sukupolvi Ö

Jätkä 1 7.1.-22.1.2017

Anna Leppä
Sukupolvi Ö
7.1.-22.1.2017
Galleria Huuto Jätkäsaari – Jätkä 1

Vuosi 2016 on ollut ennätyslämmin ja ilmastonmuutos etenee nopeammin kuin tutkijat ovat osanneet ennustaa. Elämme kriittistä aikaa. Ihmisen aiheuttama maapallon lämpötilan nousu on viemässä maailmaa kohti kuudetta massasukupuuttoaaltoa nopealla tahdilla. Ilmastonmuutoksen aiheuttamat pakolaisvirrat ja luonnonvarojen hupeneminen tulevat aiheuttamaan ennennäkemättömiä ongelmia ja saamaan maailmanpoliittisen tilanteen entistä epävarmemmaksi.

Kaiken tämän tiedämme ja silti jatkamme elämäämme kuten ennenkin. Kieltäymyksen tilassa. Ja tulevat sukupolvet kysyvät meiltä miksi. Miksi ette tehneet mitään?

Tämä kysymys vainoaa minua. Sukupolvi Ö kulkee hiljaisena joukkona mukanani kaikkialle. Tunnen heidän katseensa ihollani. Se saa kaiken tässä hetkessä näyttämään merkityksettömältä ja ristiriitaisesti haikean kauniilta. Uudet teknologiset laitteet, matkustelu, jatkuva talouskasvu, jopa taide toisinaan, joka on aina antanut merkityksen elämääni, näyttäytyy turhana ja mielipuolisena.

Nämä maalaukset ovat kuvia tästä sukupolvi Ö:stä. Yrityksenä empatiankokemuksen laajentaminen tuleviin, vielä syntymättömiin sukupolviin. Kohdata heidän katseensa ja samalla omat tekomme. Pohtia nykyisiä valintojamme tulevaisuuden perspektiivistä.

”Ekologinen kriisi heijastaa yleisempää sosiaalisen, poliittisen ja elämisen kriisiä. Tässä on pohdittavana kysymys eräänlaisesta kumouksesta ajatustavoissa, jotta ne lakkaisivat tukemasta kehitystä, joka perustuu kaiken inhimillisen tarkoituksellisuuden kadottaneelle tuotantouskolle.” -Felix Guattari, Kaaosmoosi

Elän toivossa, että taide voisi olla eturintamassa tässä ajattelun kumouksessa. Merkityksellisenä.

Lisätietoja
Anna Leppä 041-7441329
annaleppa(a)hotmail.fi