• Anna-Sofia Nylund: Craving Earth, Video installation
  • Anna-Sofia Nylund: Craving Earth, screenshot
  • Anna-Sofia Nylund: Craving Earth, screenshot
  • Anna-Sofia Nylund: Craving Earth, screenshot

Anna-Sofia Nylund

Craving Earth

Huuto IV 14.10.-6.11.2022

Anna-Sofia Nylund
Craving Earth
14.10.-6.11.2022

On kevät ja viimeiset jäät ovat juuri sulaneet. Seison hiljaa suon laidalla ja katseeni muuttaa ympäristön paratiisiksi. Se, mitä näen, on tuskallisen kaunista. Minusta tuntuu, että haluaisin tunkeutua maiseman läpi. Haluan vangita häkellyttävän kauneuden pieneen lasipurkkiin. Sydämeni jyskyttää levottomasti. Eikö ole mitään muuta?

Elokuvantekijä ja kuvataiteilija Anna-Sofia Nylund on viime vuosina käsitellyt sellaisia teemoja kuin luonto, hengellisyys ja seksuaalisuus. Essee-elokuvassa Craving Earth hän pyrkii selittämään sitä sanoin kuvaamatonta tunnetta, jota voi kokea luontoa ja sen kauneutta kohtaan. Hän alkaa tehdä päivittäisiä metsäretkiä päästäkseen lähemmäksi aihetta. Hänen kokemuksensa herättävät kysymyksiä erilaisista asenteista luontoa kohtaan. Mikä saa ihmisen haluamaan ”enemmän luonnolta”? Onko mahdollista kuvata luontokokemusta erotiikan avulla? Onko olemassa luonnon perusolemusta?

Elokuvassa käytetään digitaalisia kuvia ja 16 millimetrin digitoitua mustavalkofilmiä.

Kiitos
Elokuvaa ovat tukeneet Taiteen edistämiskeskus korona työskentelyapurahan muodossa ja Konstsamfundet projektiapurahan muodossa.

Yhteystiedot
annasofianylund.com
instagram (a)nylundan
annasofianylund(a)gmail.com