• Anna-Sofia_Nylund-craving
  • Anna-Sofia Nylund: Craving Earth, screenshot
  • Anna-Sofia Nylund: Craving Earth, screenshot
  • Anna-Sofia Nylund: Craving Earth, screenshot

Anna-Sofia Nylund

Craving Earth

Huuto IV 14.10.-6.11.2022

Anna-Sofia Nylund
Craving Earth
14.10.-6.11.2022

Det är vår och den sista isen har just smultit. Jag står stilla vid träsket medan min blick förvandlar omgivningen till en ljuv lustgård. Det jag ser är smärtsamt vackert. Jag får en känsla av att vilja tränga igenom landskapet. Jag vill fånga den slående skönheten i en liten glasburk. Mitt hjärta bultar oroligt. Finns det ingenting mer?

Filmskaparen och bildkonstnären Anna-Sofia Nylund har de senaste åren arbetat med teman som natur, andlighet och sexualitet. I essäfilmen Craving Earth försöker hon förklara den obeskrivliga känslan en kan känna gentemot naturen och dess skönhet. Hon börjar göra dagliga exkursioner i skogen för att närma sig ämnet. Hennes upplevelser väcker frågor om olika förhållningssätt till naturen. Vad är det som gör att en vill ha “mer utav naturen”? Är det möjligt att beskriva en naturupplevelse genom erotik? Finns det någonting som naturens essens?

I filmen används digitala bilder och 16 mm digitaliserad svartvit film.

Tack
Filmen är sponsrad av Centret för konstfrämjande (i form av ett arbetsstipendium) och Föreningen Konstsamfundet (i form av ett projektstipendium).

Kontaktuppgifter
annasofianylund.com
instagram (a)nylundan
annasofianylund(a)gmail.com