• Elissa Eriksson - Consumer Profile
  • Elissa Eriksson - Shopping Queen
  • Elissa Eriksson - Shopping Queen
  • Elissa Eriksson
  • Elissa Eriksson

Elissa Eriksson

CREATIVE SHOPPING

Uudenmaankatu 22.10.-9.11.2014

Elissa Eriksson
Creative Shopping
Galleria Huuto Uudenmaankatu
22.10.-9.11.2014

Avoinna ti-su 12-17
Myös pyhäinpäivänä 1.11.2014 Huuto galleriat ovat avoinna normaalisti klo 12-17.
Avoinna Galleriakeskiviikkona 5.11.2014 klo 12-21

Jos meillä on jo kaikkea riittävästi, miksi yhä vain ostamme lisää? Onko ostamisesta tullut itsensä toteuttamista? Ohjaako kulutuskulttuuri luovuutemme shoppailuun?

”Projekti sai alkunsa sanoilla leikittelystä. Päädyn usein ajatuksissani vääntelemään sanoja ja sanontoja. En muista tarkalleen, missä tilanteessa ensimmäisen kerran sanapari ’creative shopping’ putkahti mieleeni, mutta joku siinä alkoi kiehtoa. Yhdistelmä oli jotenkin täysin sattumanvarainen ja sisällöltään älytön, mutta kuitenkin se kuulosti siltä, että siihen voisi törmätä vaikka mainostekstissä.

Aloin pallotella ajatuksella, että sanapari olisi näyttelyn otsikko, ja silloin oivalsin sen itse asiassa kuvaavan melko osuvasti nykyistä kulutuskulttuuriamme. Koska emme oikeastaan tarvitse enää lisää tavaraa, ostelemme enemmänkin toteuttaaksemme itseämme kuin varsinaisen materiaalisen tarpeen takia. Näyttelyssä esillä olevat, kuiteista ja ostoskoreista syntyneet teokset alleviivaavat teemaa kärjistämällä tilanteen äärimmilleen: Tällaista taidetta syntyisi, jos ostaminen todella olisi ainoa tapa olla luova.”

Creative Shopping on Erikssonin ensimmäinen yksityisnäyttely. Monet hänen aiemmista projekteistaan kuten Haluan nähdä muutakin ja Tämä on kuitenkin minun kaupunkini syntyivät suoraan kaupunkiympäristössä ja kommentoivat kaupunkitilan lainalaisuuksia. Uuden näyttelynsä teoksissa Eriksson edelleen tarkastelee yhteiskuntaa, mutta hieman eri perspektiivistä.

Svenska Kulturfonden on tukenut näyttelyä ja lisäksi näyttely oli mukana Mesenaatti.me:n Taiteen Yhteisörahoitusohjelmassa.

Elissa Eriksson 
+358 40 516 9943
info(a)elissaeriksson.fi 

www.elissaeriksson.fi