• Elissa Eriksson - Consumer Profile
  • Elissa Eriksson - Shopping Queen
  • Elissa Eriksson - Shopping Queen
  • Elissa Eriksson
  • Elissa Eriksson

Elissa Eriksson

CREATIVE SHOPPING

Uudenmaankatu 22.10.-9.11.2014

Elissa Eriksson

Creative Shopping

Galleria Huuto Nylandsgatan
22.10 – 9.11.2014

Öppet Tis-Sön 12-17
Huuto gallerier är öppna också på Alla helgons dag 1.11.2014 kl. 12-17.
Öppet på Galleri Onsdag 5.11.2014 kl. 12-21

Om vi redan har tillräckligt av allt, varför köper vi hela tiden mera? Har köpandet blivit ett självförverkligande? Styr konsumtionskulturen vår kreativitet till ett shoppande?

”Projektet startade som en lek med ord. Jag svänger och vänder ofta på ord och uttryck. Jag kommer inte exakt ihåg i vilket sammanhang uttrycket ’creative shopping’ dök upp men det var någonting fascinerande med det. Den här kombinationen var på något sätt helt slumpartad och vansinnig men ändå lät det som något du kan se i en reklamtext.

Jag lekte med tanken att använda uttrycket som namn för min utställning och det var då jag insåg att uttrycket i själva verket beskrev rätt bra dagens konsumtionskultur. Eftersom vi faktiskt inte behöver mera grejor, köper vi mera för att förverkliga oss själva än för att vi behöver någonting. Jag kom till slutsatsen att utställningen Creative Shopping verkligen behövde förverkligas. Arbetena på utställningen har byggts med hjälp av kvitton och kundkorgar och belyser temat genom överdrift. Så skulle konsten uppstå om köpandet verkligen vore det enda sättet att vara kreativ på.”

Creative Shopping är Erikssons första separatutställning. Många av hennes tidigare projekt som Haluan nähdä muutakin (”Jag vill också se något annat”) och Tämä on kuitenkin minun kaupunkini (”Det här är ändå min stad”) kommenterar stadens oskrivna lagar direkt i stadsmiljö.

Uställningen har fått understöd av Svenska Kulturfonden och dessutom ingår utställningen i Mesenaatti.me:s Gruppfinansieringprogram för Konst.

Kontaktuppgifter:

Elissa Eriksson
 +358 40 5169943
info(a)elissaeriksson.fi

www.elissaeriksson.fi