• Eeva Hannula
  • Eeva Hannula: The edges of waves tear
  • Eeva Hannula: Can all time be reduced to a line and a circle
  • Eeva Hannula: Black Veins
  • Eeva Hannula: Windtalk bends the frequence of silence
  • Eeva Hannula: Be nice

Eeva Hannula

Amorphous Writings

Huuto I 23.11.-16.12.2018

Eeva Hannula
Amorphous Writings
23.11. – 16.12.2018

Itsenäisyyspäivänä 6.12.2018 galleria on avoinna normaalisti klo 12-17.

Loputon, sykkivä kuvamulta. Merkkien helppous, toisaalta niiden paino. Ristiriitoja järjestyksen ja muodottomuuden välillä. Jälkien amorfisia virtoja ja pysähdyksiä. Sinkoilevia merkkejä, ankaria ja hauraita paradokseja. Hybridejä. Esittämättömyyden torjumista ja sille antautumista. Keskeneräisiä muodonmuutoksia, ristivalotuksia ja metaforien kiertoa.

Amorphous Writings purkaa näyttelyksi samannimistä kirjaani, joka on esillä näyttelyn yhteydessä. Kirja sisältää valokuvia, digitaalisia valokuvakollaaseja, runoja, visuaalisia runoja sekä valokuvia piirustuksista. Kirjan sisäinen tila ja fyysinen näyttelytila luovat kaksi rinnakkaista teosta, joita yhdistää assosiaatiorihmasto. Teoksen runojen ja kuvallisten elementtien kautta tilaan muodostuu erilaisia tekniikoita yhdistelevä kollaasi.

Taiteellinen työskentely tarkoittaa minulle kirjoittamista, oman kielen etsimistä, jälkien tuottamista, jonkin asian ensisijaisen merkityksen murtumista ja uudelleenkirjoittamista. Kirjoittaminen on hyökyä kohti tuntemattomia merkityksiä, kuvat taas toimivat kirjoitusalustana, sanojen kaltaisina tiivistyminä. Tavoittelen teoksissani sanoittamattoman aluetta, ruumiin omaa merkkikieltä, sekoittamalla abstraktiota ja esittävyyttä toisiinsa, hajottamalla tekstin yleistä muotoa sekä yhdistämällä valokuvia ja hybridisiä jälkiä. Valokuvan pintaan piirretyt jäljet loukkaavat kuvien koskemattomuutta, rakentavat katseelle uuden kerroksen. Käsinkirjoitettu teksti kadottaa alkuperäisen tarkoituksensa ja osoittaa piirroksena kirjoituksen visuaalisuuden ilman luettavaa sisältöä, muuttuen aseemiseksi. Muistijälki muuttuu uudelleen rakennetuksi kuvaksi, valokuva edelleen muistijäljeksi.

Minulle erilaiset jäljet ovat kirjoitusta, fragmentteja, jotka luovat metaforia. Jälkien tekeminen on ekspressiivistä ja assosiatiivista, improvisaation, aggression, sattuman ja tuhoamisen elettä. Tiedostamaton vyyhtiytyy, painaa jälkensä kuviin ja sanoihin. Näyttely sisältää merkintöjä keskeneräisyydestä, ääriviivattomuudesta, tavoittelusta ja valokuvan rajoista. Kuvat, viivat ja sanat etsivät teoksissani kohtia, joista paeta ehdotonta rakennetta. Toisaalta ne tavoittelevat sellaista tilaa, missä merkitys ja muoto voivat tiivistyä, löytää painonsa. Kirjaa on tukenut Taiteen edistämiskeskuksen Visuaalisten taiteiden toimikunta.

Eeva Hannula on valmistunut kuvataiteilijaksi Turun Taideakatemiasta 2012 ja valokuvataiteen maisteriksi Aalto -yliopistosta 2017. Hannula on opiskellut myös estetiikkaa ja kirjallisuutta Helsingin yliopistossa. Hannulan viimeisimmät yksityisnäyttelyt ovat olleet The Farther I Remember Sous Les Etoiles galleriassa New Yorkissa (2015) ja The Choreography of Uncertainty Künstlerhaus Bethanien galleriassa Berliinissä (2016). Tällä hetkellä hän opiskelee luovaa kirjoittamista Kriittisen korkeakoulun kirjoittajalinjalla.

www.eeva-hannula.com
hannulaeeva(at)gmail.com, 0505449026