• Elisa Sakko
  • Elisa Sakko: Lattia, 2023
  • Elisa Sakko: Tihku

Elisa Sakko

all-in-between

Huuto II 28.3.-21.4.2024

Elisa Sakko
all-in-between
28.3.-21.4.2024

all-in-between käsittelee kommunikaatiota ja materiaalien aktiivista luonnetta. Kaikki on materiaalia, kaikki vaikuttaa ja kaikki on koko ajan liikkeessä. Ja miltä se tuntuu. Mietin aihetta liikkeen ja tilan keskellä, ja ilmaisen sitä installaation ja kuvanveiston keinoin. Tarkastelen omaa materiaalisuuttani suhteessa ympäröivään materiaalisuuteen havainnoiden kehoni ja muiden toimijoiden välistä kommunikaatiota. Pyrin tunnistamaan ympäristöjen, tilojen ja liikkeen materiaalisuuden sekä kokemaan vuorovaikutteisen suhteen. Yritän kommunikoida, keskittyä kunnolla, yritän ymmärtää miten muut kommunikoivat.

Näyttelyssä on käytetty mm. savea, vaneria, terästä, vettä, kangasta, laventelia ja soraa. Teokset kuvaavat kommunikaation synnyttämää liikettä ja rytmiä muistuttaen materiaalisuuden kaikkialla vaikuttavasta ja vaikuttuvasta olemuksesta. Installaatiot ovat eri aistit huomioon ottaen koettavissa, koskettavissa, kuunneltavissa ja katsottavissa, jotta teosten kokija pystyy omista lähtökohdistaan hakeutumaan kommunikaatiosuhteeseen materiaalin kanssa.

Elisa Sakko (s. 1994) käsittelee töissään kommunikaatiota, yhteyden ja erillisyyden kokemuksia sekä eri materiaalisuuksien välillä tapahtuvaa liikettä. Hänen työskentelynsä pohjautuu vanhojen teosten kappaleisiin, sekä muihin löydettyihin ja saatuihin materiaaleihin, joita hän purkaa, kasaa ja järjestelee uudelleen. Sakon työskentelyä ohjaa etenkin kiinnostus materiaalin aktiiviseen toimijuuteen. Elisa Sakko asuu ja työskentelee tällä hetkellä Kemiönsaarella. Hän on valmistunut kuvataiteilijaksi Turun AMK:n Taideakatemiasta 2022 ja kuuluu turkulaiseen taiteilijajärjestö Arte ry:hyn.

Kiitos Suomen Kulttuurirahaston Varsinais-Suomen rahastolle työskentelyn tukemisesta.

Yhteystiedot
elisasakko(at)gmail.com
www.elisasakko.com