• Emilia Ukkonen

Emilia Ukkonen

Nedin tarina

Huuto IV 1.2.-24.2.2019

Emilia Ukkonen
NEDIN TARINA
Galleria Huuto
1.2.-24.2.2019

Tämä on tarina Nedistä, kissasta, jonka elämä oli epätavallinen monella tavalla. Tokion tavaratalon pahvilaatikosta Ned löysi tiensä Yhdysvaltoihin, ja sittemmin kissa on matkustanut Yhdysvaltojen ja Japanin väliä ainakin kahdesti, ehkä jopa neljästi. Mies, jolle Ned päätyi, ei halunnut häntä alun perinkään ja teki useita yrityksiä antaakseen kissan pois. Nedin aika muiden ihmisten kanssa jäi aina lyhyeksi ja traagiseksi, ja lopulta Ned aina itsepintaisesti palasi vastahakoiselle omistajalleen.

Nedin tarina on yksikanavainen videoteos, joka perustuu todellisiin tapahtumiin. Teoksessaan kuvataiteilija Emilia Ukkonen (s. 1983) haluaa tavoittaa elämän tragikoomisuuden ja tallentaa tarinat, jotka unohtuvat tai jäävät muuten meiltä huomaamatta.

Ukkonen on valmistunut Kuvataideakatemiasta Helsingistä vuonna 2008. Sen jälkeen hän on elänyt nomadia elämää Euroopan metropoleissa ja Yhdysvaltojen suurkaupungeissa. Ukkonen käyttää päävälineenään liikkuvaa kuvaa, mutta hän on kotonaan myös muidenkin tekniikoiden parissa. Ukkonen tekee yhteistyötä aviopuolisonsa Alex Fleischerin kanssa, joka esiintyy useissa hänen teoksissaan. Ukkosen teoksia on esitetty niin Suomessa kuin ulkomailla, kuten Marion de Canniere arts space Antwerpenissä, Rotterdam film festivaaleilla, Impact Festivaaleilla Utrechdissa, Prahan Triennaalissa, Helsingin Taidehallissa, Nykytaiteen museo Kiasmassa, Designmuseossa Helsingissä ja Kuntsin modernin taiteen museossa Vaasassa.

Lisätiedot:
Emilia Ukkonen
emilia.ukkonen.projects(at)gmail.com,
www.emiliaukkonen.fi