• Camilla Vuorenmaa
  • Piilotettu paikka
  • Puhuja
  • Upotus

Camilla Vuorenmaa

En dold plats

Viiskulma 14.9.-2.10.2011

Jag har redan länge arbetat med porträtt. Det är så jag försöker fånga en persons känslomässiga tillstånd. Teman för min utställning är individens isolering, upplevelser under uppväxten, skönhet och bot. Jag har reflekterat över verk som inspirerat mig och ett av de mest imponerande, med avseende på både komposition och motiv, är Rembrandts Den förlorade sonens återkomst som handlar om förlåtelse och en familjs inre tvister. Jag ville skapa en modern version av den. Ensam kan en person stelna och kanske helt utesluta andra människor. I människomassan smälter vi samman med varandra, bildar grupper som sedan faller i bitar och bildar nya grupper.

Kärlek är kärlek är kärlek.

Som material är trä urgammalt, naturnära och ganska grovt. Jag har tidigare också arbetat någonstans mellan måleri och skulptur, och att använda trä har funnits i mina planer en lång tid. Det visade sig vara ett utmärkt men ändå utmanande material att bearbeta. Min karaktäristiska användning av linjer och avslappnade målningsstil kombineras utmärkt med träytan och dess fördjupningar.

Camilla Vuorenmaa (född 1979) utexaminerades till konstmagister från Bildkonstakademins linje för måleri år 2005. Hon är född i Tammerfors och bosatt i Helsingfors. Utöver flera enskilda utställningar har Camilla Vuorenmaa också deltagit i till exempel de ungas biennal i Helsingfors Konsthall (2005) och utställningen Taabor 09 på Aleksis Kivis museum i Nurmijärvi (2009).

Camilla Vuorenmaas verk visas också just nu på utställningen”Köpcentret” (14.9-30.10. 2011) på Virka Galleri i Helsingfors stadshus, tillsammans med konstnären Nikki Jääskeläinen och skulptören Olli Salo.

Kontaktuppgifter:
info(at)camillavuorenmaa.com

Tack för stödet, Suomen Kulttuurirahasto, Uudenmaanrahasto.