• Camilla Vuorenmaa
  • Piilotettu paikka
  • Puhuja
  • Upotus

Camilla Vuorenmaa

Piilotettu paikka

Viiskulma 14.9.-2.10.2011

Ihmiskuva on ollut aiheeni jo pitkään. Koitan sen kautta tavoittaa henkilön tunnetilan.

Näyttelyssäni käsittelen teemallisesti yksilön eristyneisyyttä, kasvukokemuksia, kauneutta ja katumusta. Olen miettinyt minua inspiroineita teoksia, ja eräs vaikuttavimpia sekä asetelmallisesti että aiheeltaan on Rembrandtin Tuhlaajapojan paluu, teos, joka käsittelee anteeksiantamista ja perheen sisäisiä ristiriitoja. Halusin tehdä siitä tähän aikaan sijoittuvan version. Yksinäisyydessään persoona saattaa ikään kuin jähmettyä, se voi kääntyä liiankin totaaliseksi toisten poissulkemiseksi. Joukon keskellä sulaudumme toisiimme, muodostamme ryhmiä, jotka taas hajoavat ja muodostamme uusia.

Rakkaus on rakkaus on rakkaus.

Puu on materiaalina ikiaikainen, luonnonläheinen ja karkeahko. Olen työskennellyt aiemminkin maalauksen ja veistoksen välimaastossa, ja puun käyttäminen teoksissa on ollut suunnitelmissani jo pitkään. Se on osoittautunut erinomaiseksi ja haastavaksi työstöpohjaksi.

Käsialalleni ominainen viivojen käyttö ja rento maalaustyyli yhdistyvät puun pinnalla ja sen syvyyksissä.

Camilla Vuorenmaa (s.1979) on valmistunut Kuvataideakatemiasta kuvataiteen maisteriksi maalauslaitokselta vuonna 2005. Tampereella syntynyt ja Helsinkiin asettunut Vuorenmaa on yksityisnäyttelyidensä lisäksi ollut mukana mm. Nuorten biennalessa Taidehallilla (2005) Helsingissä ja Taabor 09 näyttelyssä Aleksis Kivi -museolla Nurmijärvellä (2009).

Vuorenmaan teoksia on parhaillaan (14.9.-30.10.2011) esillä myös Kaupungintalon Virka Galleriassa näyttelyssä ”Ostari” yhdessä kuvataiteilija Nikki Jääskeläisen sekä kuvanveistäjä Olli Salon kanssa.

Yhteystiedot:
info(at)camillavuorenmaa.com

Kiitokset tuesta Suomen Kulttuurirahaston Uudenmaanrahastolle.