• Heli Konttinen
  • Tutkimusjohtaja Maria Engel
  • Tutkimusapulainen Maria Tanskanen

HELI KONTTINEN

FORSKNINGSCENTRUM FÖR VANLIGA MÄNNISKOR

Uudenmaankatu 24.6.-12.7.2009

Heli Konttinen
Forskningscentrum för vanliga människor
24.6. – 12.7.2009
Galleria Huuto Nylandsgatan

Forskningscentret för vanliga människor, grundat av Finlands humontologiska förening, öppnas med festligheter den 24.6.2009 klockan 18.00. Centret har grundats för at stödja forskningschefen Maria Engels nya banbrytande forskning på den mänskliga ontologins område.

Samtidigt öppnar forskningscentret dörrarna för allmänheten, för att göra publiken bekant med det humontologiska vetenskapsområdet och dess forskningsresultat. På centret kan man själv delta i Maria Engels senaste forskningsprojekt eller följa med testerna.

Engel har länge undersökt utvecklingen av Moraali Äly (sve. ung. Moral Intellekt), och detta har också blivit ett av humontologins mest centrala begrepp. Med begreppet definieras tolerant, socialt och moraliskt hållbart beteende.

Engels aktuella forskningsprojekt, Sandlådsteorin, undersöker kulturens inverkan på utvecklingen av Moraali Äly. Projektets lekfulla namn har sitt ursprung i Maria Engels tankar om huruvida grunden till vårt beteende ligger i sandlådan där vi lekte som barn. Kulturinverkan har hon undersökt under långa perioder bland annat på Bali i Indonesien.

Den som vill kan anmäla sitt intresse redan på förhand till projektets forskningsassistent Niina Tanskanen, på numret 041-437 24 14.

Projektet med Forskningscentret för vanliga människor har fått stöd av Miskin Foundation, AVEK, Visek, TOP-Stiftelsen, Centralkommissionen för konst, Egentliga Finlands konstkommission och Varsinais-Suomen Kulttuurirahasto.

Mer information om projektet ger

Heli Konttinen 040-730 90 72
heli.konttinen(at)gmail.com