• Sirpa Särkijärvi
  • Sirpa Särkijärvi
  • Sirpa Särkijärvi

Sirpa Särkijärvi

HAJANAISIA

Viiskulma 25.5.-5.6.2005

Omasta itsestä on yhä vaikeampi muodostaa objektiivista kuvaa yhä nopeammin muuttuvassa todellisuudessa. Kuvaa itsestä muuttavat ja tarkentavat kohtaamiset ympäröivän todellisuuden kanssa sekä itsereflektio, itsetutkiskelu. Tutkin töissäni erilaisten minäkuvien rakentumista muun muassa seuraavien teemojen kautta:

HERKKYYS KOKEA: Kun jokin tuntuu edes joltakin. Herkkyys ei ole viattomuutta, vaan äärimmäistä tiedostamista. Sulkeutuneisuus ja itsekritiikittömyys estävät näkemästä todellisuutta selkeästi.
KASVU: Ylitsepääsemättömän erilaisilta tuntuvien maailmankatsomusten yli, toisten ihmisten ja näiden näkemysten, valintojen ja ratkaisujen kunnioittamiseen päästään usein vasta yhteentörmäysten voimasta.
MUISTOJEN MERKITYS NYKYHETKESSÄ: Muistikuvien synnyttämälle turvallisuuden tunteelle on tarve kes-kellä elämää, jossa mihinkään ei voi luottaa ja kaikki on muuttuvaa.
LAPPILAINEN LUONNE: Vuosisatojen marginaalissa olon tuottama pohjoisen ihmisen vaatimattomuus, huomion keskipisteeksi joutumisen ahdistus, huono itsetunto ja vähättelyn perinne.
SUHTEELLISUUDEN TAJU: Pienistä arkisista asioista voi löytää onnelliseksi tekeviä aspekteja.

Käytän maalauksissani myös serigrafiapainotekniikkaa, sekatekniikkaa ja kollaasimateriaaleja. Serigrafiasarjat ovat kankaalle pingotettuja japaninpapereia. Tyylillisesti teoksissani sekoittuvat lappilaiselle taideperinteelle tyypillinen voimakkaiden värien käyttö sekä nykytaiteen kuvasto ja keinot.

Sirpa Särkijärvi
0405941611
sirpasarkijarvi(at)hotmail.com

Kiitos: Turun Kaupunki