• Helmia sioille
  • Linda Arola
  • Hyvä päivä
  • Kokoontuminen
  • Lehmä poikii
  • Tulokas
  • Uhkaleikki

Linda Arola

HELMIÄ SIOILLE

Jätkä 2 24.1.-10.2.2013

Linda Arola
HELMIÄ SIOILLE
Galleria Huuto Jätkäsaari 2
24.1.–10.2.2013

Nimeni on Linda Arola ja minulla on pian näyttely galleria Huudon uusissa tiloissa Jätkäsaaressa. Näyttelyn nimi on Helmiä sioille. Nimi on tullut minulle tärkeäksi monien yhteyksien kautta. Olen pohtinut, miksi taiteilijat väkisin haluavat olla esillä jos jonkinmoisissa paikoissa, nähdä paljon vaivaa ja vielä maksaa siitä, raskaiden pyrkimisien jälkeen. Ja sitten usein käy niin, ettei esillä oleva taide-elämys löydäkään yleisöään, joka ymmärtäisi viestin ja vielä osaisi arvostaa kokemaansa. Aina taide ei ole tasokasta ja joskus se on liian arvokasta yleisölleen. En ole pitänyt Helsingissä yksityisnäyttelyä yli kuuteen vuoteen. Osittain siksi, etten ole tuntenut siihen mitään tarvetta, osittain siksi, että olen perustanut tänä aikana perheen ja tehnyt suuren elämänmuutoksen toipumisen tiellä. Siksi nämä taiteen, yleisön ja galleristien väliset kysymykset askarruttavat. Löytääkö kukaan maalauksieni äärelle.

Maalauksissani käsittelen jälleen paljon lapsuutta ja perhettä. Mietin myös, osaavatko hyvää tarkoittavat ns. paremmat perheetkään aina ymmärtää, miten arvokkaan asian tapahtumista he saavatkaan seurata, nimittäin pienten lastensa hetken kestävää ja kaikkein tärkeintä: varhaislapsuutta. Olemmeko tässä suhteessa sikamaisia kiittämättömyydessämme? Onko meidän juostava yhä paremman elintason perässä uhraten vanhemmuutemme? Annammeko tarhantätien tuntea lapsemme meitä itseämme paremmin. Puhun tietysti omasta kotiäidin näkökulmastani. Itse olen onnekseni huomannut pystyväni työkentelemään kotona, vaikka öisin tai lasten ulkoillessa isänsä kanssa. Nimeen liittyy myös pientä piikikkyyttä, jonka vain asiaomaiset saavat ymmärtää.

Halusin kuvata perheen ja suvun ikonimaisia hetkiä ilolla, mutta prosessin jatkuessa en voinut väistää sen pimeitä puolia. Tarkoituksenani on rakentaa laaja ja konaisvaltainen, pursuava maalausnäyttely, niin ettei tyhjiä seiniä juurikaan jäisi ihmeteltäviksi. Maalaukset ovat pääosin akryylitöitä kankaalle, lukuunottamatta yhtä suurta akvarellia. Aiheina ovat hautajaiset, häät, syntymät, juhlat, ystävät, lapset. Käytän myös joissakin maalauksissa taidehistorian tunnettuja ja vähemmän tunnettuja fragmentteja. Tekemisen lähtökohtana on aina jokin valokuva perhelbumeista tai ystävistä. Teen havaintoni suoraan vapaalla kädellä, enkä käytä apukeinoja kuten esim. piirtoheittimiä tai mittausta. Tästä työskentelymetodista saan suurta tyydytystä. Työskentelen nopeissa sykleissä purkauksennomaisesti. Haluan maalata sellaisia kuvia, joita mielestäni taidekentältä tällä hetkellä puuttuu ja jollaisia itse toivoisin joskus näkeväni.

Linda Arola (s. 1979, Hammerfest)
Adolf Lindforsin tie 9 A 22
00400 Helsinki
Puh. +358 40 966 0541

Galleria Huuto Jätkäsaari
Makasiini L3
Tyynenmerenkatu 6 (ent. Hietasaarenkuja 6), Helsinki

Tulo-ohjeet julkisilla kulkuvälineillä:
Raitiovaunu 9, Bunkkerin ja Verkkokauppa.comin pysäkille, siitä kävelyä noin 100 metriä takaisin kaupunkiin päin ja Makasiini L3 on ensimmäinen suuri tiilirakennus oikealla, satama-altaan puolella.


Näytä suurempi kartta