• Helsinki-Bristol INTERexchange
  • INTERexchange
  • INTERexchange
  • INTERexchange

JOHN LAWRENCE, KAREN DI FRANCO, LISA SCANTLEBURY (UK), TOBY HUDDLESTONE

Helsinki-Bristol INTERexchange

Viiskulma 6.6.-24.6.2007

Katso myös: Helsinki-Bristol INTERexhange (Galleria Huuto Uudenmaankatu)

Jatkona kolmen suomalaisen taiteilijan, Terhi Heinon, Olli Keräsen ja Tanja Koistilan työskentelyjaksolle Bristolissa Spike Island-keskuksessa ja Station-galleriassa tämän vuoden maaliskuussa, neljä bristolilaista taiteilijaa on kuukauden ajan työskennellyt HIAP-residenssissä
Kaapelitehtaalla. Nyt INTERexchange-vaihtoprojektin brittitaiteilijoiden yhteisnäyttely avatutuu yhtä aikaa kolmessa eri näyttelytilassa Helsingissä: molemmissa Galleria Huudoissa sekä HIAP Project Roomissa.

INTERexchange on perustunut taiteilijoiden keskinäiseen yhteistyöhön ja vertaistukeen niin Bristolissa kuin Helsingissäkin. Isäntävuorossa olleet taiteilijat ovat tehneet vierailijoille tutuksi omaa kotikaupunkiaan sekä
auttaneet taideteosten toteuttamiseen liittyvissä käytännön
Järjestelyissä. Projekti on syntynyt bristolilaisten taiteilijoiden Toby Huddlestonen ja Karen Di Francon aloitteesta ja toteutettu kaikkien osallistuvien taiteilijoiden ja organisaatioiden välisellä yhteistyöllä.

Taiteilijat ovat lähestyneet projektia itsenäisesti kukin omasta näkökulmastaan käsin ja oman taiteellisen työskentelynsä perusteella, uudessa tilanteessa ja toimintaympäristössä uudenlaisia taiteellisia
ratkaisuja toteuttaen. Kaikki näyttelyissä nähtävät teokset ovat syntyneet kuukauden kestäneen residenssin aikana ja ovat nyt esillä ensimmäistä
kertaa.

KAREN DI FRANCO työskentelee tekstin, valokuvauksen, liikkuvan kuvan ja installaation parissa. Hän on pitänyt näyttelyitä eri maissa sekä kuratoi ja tuottaa näyttelyitä ja taidetapahtumia Plan 9-projektin puitteissa.

TOBY HUDDLESTONE on taiteellisen työskentelynsä ohella toiminut useissa nykytaiteen hankkeissa kuraattorina ja tuottajana Bristolissa. Hän on esittäytynyt näyttelyissä eri maissa ja on yhdessä Karen Di Francon kanssa vetovastuussa Plan 9-projektista.

JOHN LAWRENCE on esittäytynyt näyttelyissä Bristolissa ja Lontoossa. Taiteelisen työskentelynsä ohella hän on kuratoinut ryhmänäyttelyitä ja videotapahtumia sekä kirjoittanut useisiin pieniin independent-julkaisuihin. Hän on Plan 9:n jäsentaiteilija.

LISA SCANTLEBURY on esittäytynyt näyttelyissa eri puolilla Iso-Britanniaa ja on viimeksi osallistunut Gyumri Biennaleen Armeniassa. Hän on bristolilaisen video- ja valokuvataiteen verkoston, Formatin jäsentaiteilija.

INTERexchange-projektia ovat tukeneet Arts Council England, FRAME, Spike Island, STATION ja HIAP.

Näyttely on osa HUUTO TUOTANTOAˆnäyttelysarjaa, joka Galleria Huudon ja sen jäsentaiteilijoiden kontaktien kautta tuottaa Helsinkiin kiinnostavia ja ajatuksia herättäviä näyttelyitä ja muita taiteellisia projekteja kansainvälisiltä nykytaiteilijoilta.